Nagrada za emisiju Radio Beograda 2 na festivalu „Grand Prix Nova“ 1

Na Petom Međunarodnom festivalu radio-drame „Grand Prix Nova“ koji je održan u Bukureštu od 29. maja do 3. juna  u kategoriji Kratke forme, emisija autora Radio Beograda 2 Snežane Ristić i Radonje Leposavića Glasovi- Stilske vežbe osvojila je treću nagradu.

Grand Prix Nova je međunarodni festival radio-dramskog stvaralaštva prve kategorije. Ove godine je u glavnoj takmičarskoj selekciji festivala učestovalo 45 radiofonskih ostvarenja iz 27 država. Ona su se nadmetala za nagrade u tri kategorije: Radio-drama, Kratka forma, navodi se u saopštenju.

O nagradama je odlučivao stručni žiri koji je radio u sastavu: Šanti Bagiratan (Šri Lanka), Ilinka Stihi (Rumunija), Dmitrij Nikolaev (Rusija), Bernar Klark (Republika Irska) i Amandin Kazadamon (Francuska).

Snežana Ristić i Radonja Leposavić do sada su osvajali nagrade na festivalu Prix Marulić na Hvaru – Grand Prix u kategoriji Kratke forme za emisiju „Optimizam“ (2011), Treća nagrada za radio-dramu „Reči koje čekaju“ (2007), Treće mesto u kategoriji dokumentarnih emisija za radiofonsko ostvarenje „DaDa za ponavljače“ (2011), kao i Prvu nagradu na Međunarodnom festivalu radio drame u Velikoj Britaniji u kategoriji Kratke forme za emisiju „Snežana – našminkani horor“ (2016), a emisija „Optimizan“ dobila je posebnu preporuku (Special mention) i na festivalu Prix Italia (2011).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari