Nagrada “Žanka Stokić” uručena Nataši Ninković 1

Glumici Nataši Ninković je u Narodnom pozorištu u Beogradu uručena nagrada „Žanka Stokić“ za izuzetan doprinos srpskoj filmskoj, televizijskoj i pozorišnoj umetnosti.

Odluku je većinom glasova doneo žiri kojim je predsedavala Milena Dravić i članovi – upravnik nacionalnog teatra Dejan Savić, glavni i odgovorni urednik Kompanije „Novosti“ Milorad Vučelić, dramski pisac i reditelj Bratislav Petković i prošlogodišnja dobitnica nagrade Olga Odanović.

U njihovom obrazloženju se navodi, između ostalog, da je prvakinja Drame nacionalnog teatra „iz uloge u ulogu, očaravala svojim scenskom energijom, maštovitošću, duhovitošću i studioznošću“. Laureatkinja je prilikom uručenja rekla da joj to što danas drži nagradu „Žanka Stokić“ pokazuje da ima smisla to što radi. „Uvek sam se čudila dobitnicima Oskara što se onoliko tresu, a ja se danas tako osećam. Tresem se, plakala bih i zahvalila bih se svima sa kojima sam delila i najmanje glumačke trenutke i na sceni i ispred kamere i iza nje“, kazala je Ninković.

Priznanje za najbolje žensko glumačko ostvarenje sastoji se od novčanog iznosa, plakete i statue vajara Milivoja Bogosavljevića. Dodeli nagrade prisustvovali su između ostalih i glumci Dara Đokić, Milica Mihajlović, Nebojša Milovanović, Tamara Krcunović, Vesna Trivalić, Zdravko Šotra, Vuk Kostić.
Nagrada „Žanka Stokić“ ustanovljena je 2003. u Beogradu, na inicijativu glumice Mire Stupice. Priznanje dodeljuju Narodno pozorište u Beogradu, kompanija „Novosti“ i Grad Požarevac.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari