Nagrade Balkanime 1

Gran pri 18. Festivala animiranog filma Balkanima dobio je film “Drži me čvrsto” autorke Leo (Melani) Rober Turne iz Belgije, a nagradu za najbolji film u srpskom takmičarskom programu dobio je Miloš Tomić za film “Očeva prokleta kamera!”

Žiri glavnog takmičarskog programa, koji su činili autorka animiranih filmova Nađa Andrašev iz Mađarske, istoričarka animacije Andrijana Ružić iz Italije i suosnivač festivala „Supertoon“ iz Hrvatske Slave Lukarov, dodelio je specijalna priznanja filmovima “Nemoguće figure i druge priče I” Marte Pajek iz Poljske i “Pritisni ovo dugme, ukoliko te uhvati panika” autora Gabriela Bumera iz Velike Britanije.

Nagrada za najbolji studentski film dodeljena je “Padu kralja Ibija” autora Mikai Džeronima i Džoša Okaomia iz Irske, dok je u domaćoj studentskoj konkurenciji pobedio film “Kora pomorandže” Isidore Vulić.

Studentski žiri dodelio je specijalno priznanje filmu “Pokojnik” autora Avišaja Simhoviča i Keren Or Zelinger iz Izraela.

Nagrada fonda za finansiranje animiranog filma ANIMOND za najbolji srpski studentski film dodeljena je “Vrbi” Katarine Srejić iz Srbije.

Najbolji film u takmičarskom programu za decu je “Vatrogasac” Julije Aronove iz Francuske, prema odluci žirija koji su činili polaznici škole animiranog filma iz Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari