Tokom dva dana, 62 mlada talenta iz Srbije, Republike Srpske i Rusije su se družili, učili od slavnih majstora i, naravno, borili za nagrade festivala. Tokom svake festivalske večeri, gledaoci su mogli da uživaju u nastupima poznatih muzičara – violinista Romana Simovića i Tatjane Samuil, mecosoprana Milijane Nikolić, violončeliste Justusa Grima. Oni su svirali u pratnji Simfonijskog orkestra «Boljšoj» kojim je dirigovao Srboljub Dinić.

Među učesnicima konkursnog programa u grupi 18-25 godina, najbolji je bio srpski kvintet harmonika iz Istočnog Sarajeva – Accordeus. Zlatnu nagradu uručio im je umetnički rukovodilac Marijinskog teatra, dirigent Valerij Gergijev; srebrnu matrjošku dobila je flautistkinja Ana Malkov (Novi Sad), bronzanu matrjošku dobila je pijanistkinja Ivana Damjanov (Novi Sad).

U uzrasnoj kategoriji 13-17 godina, zlatnu matrjošku osvojila je pijanistkinja Svetlana Zvereva iz Sankt Peterburga, srebrnu matrjošku dobila je pijanistkinja Jana Jakovljević iz Beograda, a bronzanu matrjošku osvojila je sopran Violeta Sabajeva iz Omska.

U okviru novog programa «Dijalog talenata» pred gostima festivala nastupili su mladi muzičari – Aljona Rostovska (sopran, Rusija), Aleksa Mirković (harmonika, Srbija), Mina Radivojević (sopran, Srbija), Jelizaveta Antonova (vokal, Rusija), Aleksandra Latinović (violina, Srbija) i Vladislav Handogij (klavir, Belorusija).

Iznaneđenje za goste i učesnike festivala bio je otvoreni majstorski čas Valerija Gergijeva koji je održao orkestru «Boljšoj».