Najbolji reditelj 5. Valter festa Stefan Arsenijević, nagrada za životno delo Lordanu Zafranoviću 1foto promo/5. Valter fest

Na upravo završenom 5. Valter festu, Stefan Arsenijević sa filmom „Strahinja Banović“ zabeležio je još jedan trijumf – osvojio je nagradu za najbolje ostvarenje i najboljeg reditelja. Na festivalu koji čuva sećanje na legendarnog jugoslovenskog i srpskog glumca Velimira Batu Živojinovića, i promoviše ostvarenja nove srpske produkcije, priznanje za najbolju glumicu pripalo je Klari Hrvanović […]

Na upravo završenom 5. Valter festu, Stefan Arsenijević sa filmom „Strahinja Banović“ zabeležio je još jedan trijumf – osvojio je nagradu za najbolje ostvarenje i najboljeg reditelja.

Na festivalu koji čuva sećanje na legendarnog jugoslovenskog i srpskog glumca Velimira Batu Živojinovića, i promoviše ostvarenja nove srpske produkcije, priznanje za najbolju glumicu pripalo je Klari Hrvanović za ulogu u tinejdžerskom filmu „Leto kada sam naučila da letim“, u režiji Radivoja raše Andrića.

Istu nagradu u muškoj kategoriji (odlukom žirija, Srđan Dragojević, Katarina Radivojević i Petar Božović), poneo je Igor Đorđević za glumačko ostvarenje u romantičnoj komediji „Džem od kavijara“, u režiji Ivice Vidanovića.

Svoj glas publika je dala „Komediji na tri sprata” rediteljke Sandre Mitrović.

 

Nagrada za životno delo uručena je kultnom sineasti Lordanu Zafranoviću, koji je na svečanoj ceremoniji najavio da će njegov novi film „Zlatni rez 42“, koji je u fazi snimanja, imati pretpremijeru na Valter festu, u Centru za kulturu i turizam Mladenovac. koji je organizator festivala posvećenom Bati Živojinoviću.

U ovogodišnjoj konkurenciji za nagrade, pored pobedničkih ostvarenja, bili su i filmovi „Jenga – čudna igra“ Nikole Končarevića, „Heroji radničke klase“ Miloša Pušića, i „Ala je lep ovaj svet“ Filipa Čolovića.

Peti Valter fest završen je koncertom Radeta Šerbedžije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari