"Narodni poslanik" zaječarskog teatra igraće u Negotinu 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Premijerno igran početkom marta u matičnom pozorištu, “Narodni poslanik” zaječarskog teatra u sredu, 18. maja, gostuje u Negotinu. U režiji Miloša Jagodića, Nušićevi likovi iz ove komedije naši su savremenici.

-Nušić je uvek aktuelan, ali smo mi u adaptaciji pokušali da ga doslovce, i u kostimu i u dekoru i u načinu izražavanja u rečenici, potpuno stavimo u današnji trenutak. Strogo smo vodili računa o tome da se osavremenjavanjem ne izgubi Nušićev duh, nego smo samo pokušali da doslovce ljudima pokažemo kako je, bez obzira na ikonografiju u kojoj se predstava dešava, Nušić naš savremenik – objasnio je nakon premijere “Narodnog poslanika” reditelj Miloš Jagodić.

Prema Jagodićevim rečima, kroz ovu predstavu hteli su da pokažu da se za poslednjih 100 godina promenila samo tehnika i tehnologija kojom se kampanja vodi.

-Više nema novina, sada su to televizije i društvene mreže, ali suština i karakteri ljudi se zapravo nisu promenili i zato je Nušić veliki, što je pre 100 godina, u svoje vreme govorio i o našem vremenu – kazao je Miloš Jagodić, koji je sa Natašom Ilić uradio adaptaciju Nušićeve komedije.

Uloge tumače Fuad Tabučić, Nataša Petrović, Ivana Bartunjek, Miloš Tanasković, Predrag Grbić, Ana Bretšnajder, Viktorija Arsić, Gabrijel Bećarević, Branislav Mijatović, Aleksandra Manasijević, Marija Stanković, Marija Ristić i Stevan Đorđević.Scenograf i kostimograf je Ana Kolbjanova, kompozitor Dragan Mitrić, a za izradu video materijala bio je zadužen Saša Stojčić.

Predstava počinje u 20 časova u Domu kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu, a igra se u okviru programa pripremljenog za ovogodišnje „Majske svečanosti“ u Negotinu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari