Nataša Kovačević pozvala publiku da vidi film „Skok“ 1

Uoči svečane premijere filma „Skok“, koja će se održati tačno na godišnjicu saobraćajne nesreće koja je zadesila mladu košarkašicu Natašu Kovačević, 7. septembra u 20 sati u Kombank dvorani, održana je konferencija za medije na kojoj su producent i scenarista Aleksandar Miletić i glavna junakinja dokumentarnog filma Nataša Kovačević podelili sa medijima utiske o radu na filmu i pozvali publiku da poseti bioskope i vidi film „Skok“.

Idejni tvorac filma Aleksandar Miletić kao asocijacije na film navodi tri pojma – fenomen, problem i solidarnost:

„Kao neko ko je četvrt veka u sportskom novinarstvu, uvek su me zanimali fenomeni, a ovo je svakako fenomen: prvi put u istoriji profesionalne košarke – koliko ja znam – jedan igrač sa takvom amputacijom noge ne samo da je uspeo da se vrati na teren već i da osvoji trofej u zvaničnoj ligi.

Svi ljudi su zainteresovani za ličnosti koje pomeraju granice, a Nataša je svakako to uspela“, istakao je Miletić i dodao da danas nema čovek bez problema, već da je pitanje kako se ko s njima nosi.

Voljena, hrabra, uporna i nasmejana „ptica feniks srpskog sporta“, košarkašica Nataša Kovačević entuzijastično govori o pozitivnim stranama iskustva koje je doživela i šalje jasnu poruku – „Za mene film predstavlja i poslednji osvrt na to poglavlje mog života, jer sam danas usmerena drugim stvarima i nadasve ka želji da pomognem i dalje napredujem.

Mirno more ne čini iskusnog mornara, a moje iskustvo je pokazalo da je važno padati napred, a ne nazad. Na taj način se dočekamo se na ruke i možemo da nastavimo dalje ne dozvoljavajući sebi da razmislimo o iluziji ‘šta bi bilo kad bi bilo’. Postoji samo ono šta jeste i obično je najvažnije samo da istrajemo“.

Nakon premijere publici će se pokloniti ekipa filma, a narednog dana, 8. septembra, to će učiniti i u Nišu, u bioskopu Cine Grand Delta Planet Niš. Na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije film „Skok“ naći će se od 9. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari