Nataši Ninković nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na 30. „Danima Zorana Radmilovića“ 1Foto: Pozorište Zaječar

Prestižna nagrada u glumačkom svetu, nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na pozorišnom festivalu koji nosi ime Zorana Radmilovića u njegovom jubilarnom 30. izdanju pripala je Nataši Ninković za ulogu Nere u predstavi „Tre sorele“ po tekstu Stevana Кoprivice, u režiji Milana Кaradžića i produkciji Zvezdara teatra iz Beograda.Stručni žiri koji su činili
dr Miroslav Radonjić, predsednik i članovi dr Duško Ljuština i Milan Caci Mihailović, bio je jednoglasan u ovoj odluci.

Na isti način, dakle jednoglasno, članovi žirija odlučili su da Nagrada za vizuelni identitet pripadne predstavi „Gospođica Julija“, koprodukciji Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci i Hrvatskog narodnog kazališta Osijek.

Festivalska publika koja je glasala nakon svake predstave, najviše ocene dala je predstavi SNP iz Novog Sada. Predstava „Кo je ubio Dženis Džoplin“ po tekstu Tijane Grumić  i u režiji Sonje

Petrović sa prosečnom ocenom 9,82 osvojila je Nagradu publike.

Od ove godine, na zaječarskom pozorišnom festivalu dodeljuje se još jedna nagrada –  nagrada za najboljeg mladog glumca. Novoustanovljeni novinarski žiri: Tatjana Njažić, predsednica i članice Olivera Milošević i Borka Golubović Trebješanin, odlučio je da prvi laureat nove festivalske nagrade bude Sonja Isailović za ulogu Dženis Džoplin u predstavi „Кo je ubio Dženis Džoplin“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Jubilarni, 30. „Dani Zorana Radmilovića“ završavaju se večeras svečanim uručenjem festivalskih nagrada, a  u čast nagrađenih zaječarsko pozorište premijerno će za publiku u svom gradu igrati biće izvedena premijera  „Pokondirenu tikvu “  Jovana Sterije Popovića  u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari