„Nazivaju ga remek-delom": Novi film Giljerma del Tora ima 100% na Rotten Tomatoes-u 1foto; Netflix Promo

Novi animirani film Pinokio slavnog filmskog reditelja Giljerma del Tora  je već proglašen remek-delom i dobio je neverovatnih 100% na Rotten Tomatoes-u. Filmska adaptacija proslavljenog meksičkog reditelja važi  za jedan od najboljih filmova ove godine, a kritičari ne prestaju da hvale novu verziju drvenog lutka.

Nikolas Barber, filmski kritičar, za The Wrap je izjavio da je Del Torov Pinokio remek delo stop motion animacije“.

Delimično zato što je, kao što naslov sugeriše, najnovija verzija projekta strasti Del Tora“, dodao je.

Barber je rekao da film sadrži mračne i uvrnute slike koje predstavljaju prepoznatljiv Del Torov potpis i nešto što je publici poznato iz njegovih prošlih filmova kao što su Oblik vode i Đavolja kičma, u kojima se takođe progone čudovišta“.

Scenarista Ben Rolf, koji je raspravljao o filmu, rekao je da novo prepričavanje priče o Pinokiju predstavlja mnogo mračniju verziju koja je još uvek iskrena u svakom smislu te reči“.

Osim filmskih kritičara, pohvale stižu i sa drugih strana. Tviteraši su podelili svoje oduševljenje filmom i slažu se da je Del Torova verzija Pinokija najbolja u istoriji, piše Index.hr

Zaljubljen sam. Pinokio je vrhunac moći pripovedanja  Giljerma del Tora. Udahnuo je novi život u staru drvenu priču. Gotovo savršena kreacija stop motion animacije, fantazija, mjuzikla i bajke. Najbolji odrasli porodnični film koji sam video još od Petite Maman„, jedan je od komentara.

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Danasova škola novinarstva“ koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Republike Srbije, Ministarstva za kulturu i informisanje.

„Nazivaju ga remek-delom": Novi film Giljerma del Tora ima 100% na Rotten Tomatoes-u 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari