Nenadu Jezdiću Gran-pri "Naisa" za ulogu u filmu "Vikend sa ćaletom" 1Scena iz filma "Vikend sa ćaletom" Foto: MCF/promo

Gran pri „Naisa“ za najbolje glumačko ostvarenje na 56. Festivalu glumačkih ostvarenja „Filmski susreti Niš 2021“ uručena je večeras Nenadu Jezdiću za ulogu u filmu „Vikend sa ćaletom“ koji je režirao Miroslav Momčilović.

Jezdić je primajući nagradu rekao da je „srećan, ponosan ali ne i gord“.

„Moja radost i moja sreća bi ove večeri bili bi čin sebičluka i egoizma, a da se večeras sa posebnom zahvalnošću ne setim svih ljudi koji su radili film „Vikend sa ćaletom“, izjavio je Jezdić.

On se posebno zahvalio piscu, scenaristi i reditelju Miodragu Momčiloviću i partneru iz filma, glumcu Branku Vidakoviću.

Nagrada „Carica Teodora“ za najbolju žensku ulogu na festivalu pripala je glumici Tamari Dragićević za ulogu Silvane Armenulić u filmu „Toma“ , a nagrada „Car Konstantin“ pripala je Milanu Mariću za ulogu Tome Zdravkovića u filmu „Toma“.

Povelju za izuzetnu žensku ulogu osvojila je Andjelka Prpić, a povelju za izuzetnu mušku ulogu žiri je dodelio Ivanu Tomiću.

Nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu dobila je Sanja Marković za ulogu u filmu „Toma“, a priznanje za mušku epizodnu ulogu pripalo je Andriji Kuzmanoviću, takodje za ulogu u filmu „Toma“.

Po mišljenju žirija, najbolju debitansku ulogu ostvario je Vukašin Jovanović, za ulogu u filmu „Ne igraj na Engleze“.

Na svečanoj dodeli nagrada, već po tradiciji dodeljena je i posebna nagrada „Milorad Mandić Manda“ za najbolje ostvarenu komičnu ulogu u filmovima u prethodnoj godini, a ona je ove godine pripala Gordanu Kičiću za ulogu u filmu „Realna priča“.

U konkurenciji za nagrade na ovogodišnjim Filmskim susretima bili su glumci koji su glumili u 11 filmova.

O nagradama je odlučivao žiri čija je predsednica bila glumica Ljiljana Dragutinović, a članovi žirija Svetislav Bule Goncić i Branislav Tomašević.

Senku na filmska dešavanja na ovogodišnjim Filmskim susretima bacio je incident u hotelu „Ambasador“ čiji su vinovnici bili reditelji Dragan Bjelogrlić i Predrag Gaga Antonijević.

Zbog napada na Antonijevića, protiv Bjelogrlića je podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje i za počinjeno delo odgovaraće pred Osnovnim sudom u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari