nev kembelFoto: Michael Tran / AFP / Profimedia

Nev Kembel, jedna od originalnih zvezda Vriska, vratiće se ovoj franšizi nakon pregovora oko plate.

Glumica Nev Kembel, koja je tumačila lik Sidni Preskot, objavila je na svom Instagram nalogu da je uzbuđena što će glumiti u sedmom delu ove franšize.

„Oduvek je bilo tako zabavno i velika čast kad sam glumila Sidni u filmovima. Nikad nije prestalo moje obožavanje onoga što filmovi predstavljalju i šta mi znače.“

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neve Campbell (@nevecampbell)

Kembel je glumila Sidni u prva četiri filma ove franšize, koje je režirao Ves Krejven, a Vrisak 4 je izašao 2011. godine.

Nakon rediteljeve smrti 2015. godine, franšiza je ributovana 2022, kada se Kembel vratila uz Kortni Koks i Dejvida Arketa, a nova lica bila su Melisa Barera i Džena Ortega.

Nakon uspeha, najavljen je i nastavak, ali Kembel se nije vratila zbog ponuđenog honorara: „Mislim da ponuda koju sam dobila ne odgovara onome što sam ja donela franšizi“.

Nev Kembel trenutno glumi u seriji Advokat iz Linkolna

I šesti deo filma je bio komercijalni uspeh i imao je odličan prvi vikend na bioskopskoj blagajni, ali je budućnost serijala dovedena u pitanje nakon otpuštanja Melise Barere prošlog novembra.

Ona je tada podržala Palestinu na društvenim mrežama i kritikovala Izrael, nakon čega je kompanija Spyglass rekla da se ona neće vratiti u narednom filmu.

Nakon toga, stiglo je i saopštenje da ni Džena Ortega neće glumiti u novom nastavku, a potom ni da Kristofer Landon neće režirati taj film.

Nev Kembel je u januaru ove godine izjavila da ne zna šta će se desiti sa filmom, da se ne bi iznenadila da je pozovu da se vrati, ali i da ima izvesna očekivanja od moguće ponude.

 

Sedmi deo filma režiraće Kevin Vilijamson, koji je pisao prvih nekoliko filmova serijala, a koji će raditi i serijske rimejkove filmova Prozor u dvorište i Igra.

Scenario će pisati Gah Bjusik, na osnovu priče koju je radio zajedno sa Džejmsom Vanderbiltom, sa kojim je napisao i poslednja dva dela Vriska.

Ceo serijal filmova do sada je zaradio više od 900 miliona dolara na svetskim blagajnama.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari