Melisa BareraFoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMANAROLINE BREHMAN

Produkcijska kuća „Spyglass Media Group“ dala je otkaz Melisi Bareri, glavnoj zvezdi petog i šestog nastavka franšize „Vrisak“ (Scream), koja je trebalo da igra i u predstojćem, sedmom nastavku horor serijala, piše Varajeti.

Produkcijska kuća je objasnila da je Barera na svojim profilima na društvenim mrežama objavljivala antisemitske komentare.

„Imamo nultu toleranciju za antisemitizam ili podsticanje mržnje u bilo kojem obliku, što uključuje lažne reference na genocid, etničko čišćenje, iskrivljavanje informacija o holokaustu i sve što prelazi očigledne granice govora mržnje“, izjavio je jedan od glasnogovornika produkcijske kuće, prenosi Index.

Nakon Hamasovih terorističkih napada 7. oktobra i Izraelovog odgovora na te napade, Barera je u svojim objavama na društvenim mrežama pisala o konfliktu Izraela i Palestine i između ostalog, podelila objavu koja optužuje Izrael za „genocid i etničko čišćenje“. Takođe je podelila jednu objavu časopisa „Jewish Currents“ o „iskorišćavanju holokausta u propagandi za napad na Gazu“.

Nedugo nakon ovih objava „Spyglass“ je odlučio da prekine saradnju s mladom glumicom, iako je ona trebalo da ponovo svoju ulogu „Vrisku 7“.

„Vrisak“ 7 je jedna od najprofitabilnijih horor franšiza, koja je do sada zaradila više od 900 miliona dolara.

Najnoviji nastavak franšize režiraće Kristofer Lendon, koji je radio na trileru „Disturbia“ i većini filmova iz serijala „Paranormalna aktivnost“ (Paranormal Activity). Lendon je na svom X profilu iskomentirao Barerin odlazak, ali je objava u međuvremenu obrisana.

„Sve je grozno. Prestanite da vičete. Ovo nije bila moja odluka“, napisao je Lendon u uklonjenoj objavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari