Nisu navodne nego stvarne grobnice

Muk i aplauz nakon pres-projekcije filma "Teret" Ognjena Glavonića na 24. Sarajevo film festivalu

Ostavite komentar


  1. Problem sa izborom ovakve tematike nije što to nije istinito. Naprotiv – jeste! To je jedna od istina iz ratova devedesetih i treba da se prikaže. I treba sa tim da se suočimo. Problem je nešto drugo – što se takve tematike u filmovima potežu isključivo za srpske zločine, dok se zločini drugih strana nad Srbima potpuno prećutkuju. I to traje već više od dve decenije. Časno je da srpski umetnici snimaju ovakve filmove. A bilo bi takođe časno da i Albanski snime nešto o zločinima OVK, o ubijanju ljudi zbog trgovine organima i sl. Materijala nažalost ima i to je veoma inspirativna tema za film. Isto bi mogli i muslimanski i hrvatski umetnici da urade za zločine svojih „junaka“. Ali tako časnih postupaka na drugim stranama uglavnom nema. I kao posledicu toga imamo situaciju da jedno časno delo sa srpske strane bude iskorišćeno za nastavak otrovne propagande protiv Srba, za generalizaciju zločina, iskrivljavanje slike i politički motivisane laži.

    1. Vi ste , očito, neki naivac ili čovek koji se rodio juče pa još nije uspeo sve da „pohvata“. Da Albanci, Hrvati ili muslimani snime filmove o svojim zločinima?! Zaista ste mi uveselili dan. I ovo prenošenje leševa je osmišljena i projektovana manipulacija i laž smišljena od strane SAD i Velike Britanije a izvedena uz pomoć srpske pete kolone i pojedinih delova službi bezbednosti koje su prethodno ubedjene da sve što rade rade u najboljem interesu Srbije, i ne sanjajući da su u službi stranih obaveštajnih službi. Naravno, to nije popularno reći ni objaviti. Zato se serviraju ovakve priče o neverovatnim zločinima Srba, što predstavlja samo nastavak rata ali, drugim sredstvima. Cilj je isti. Prikazati Srbe kao genetske zločince i na osnovu njihovog genetskog zločinstva ostvariti neke svoje prljave pollitičke ciljeve. Da se Srbi i Srbija kada se svakodnevno ginulo bave albanskim leševima i da ih prenose u Srbiju?! Dajte molim Vas?! I, da „veselje“ na kraju bude potpuno, leševi se „pronalaze“ baš onda kada to Amerikancima odgovara u cilju fundiranja nove kvazi države na teritoriji Srbije?! Račak, Markale, presadjivanje psećih fetusa muslimankama, proterivanje 800.000 albanaca, streljanje 300.000 Albanaca na stadionu u Prištini, jednonacionalno trovanje itd.itd.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.