Nobelovac Handke u Srbiji bio dobitnik nagrada „Braća Karić“ i „Zlatni ključ Smedereva“

Ostavite komentar


  1. Literarna dela i politički stavovi autora su proizvod jednog te istog intelekta jednog te istog sistema vrednosti pa se stoga ne mogu odvojeno vrednovati. Handkeovi politički stavovi su isto onoliko iskreni, hrabri, humani i vredni nobelove nagrade, kolko su to i njegova literarna dela. Dragi prijatelju Handke, svaka čast i veliko hvala!

  2. Prdedsedni vlade austrije nije handke nego kolega Ane Brnabić iz „svetskog ekonomkog foruma“ iz „kluba“ „novi lideri za evropu“ S.Kurc

    I dok se davljenik hvata za slamku mi se hvatamo za Handkea

    kao što smo se „hvatali“ za humanistu Danijela Šifera 90tih koji je dobio nagradu „humanista godine“ ispred Patrijarha Pavla
    Da bi se ispostavilo kasnije da je „humanista“ navukao svog prevodioca iz Beograda na kokain pa je ostavila muža i trogodišnju ćerku i krenula sa „humanistom“ u „zagrljaj Pariza“ gde su oboje uhvaćeni u Galeriji Lafajet u krađi ženskog donjeg veša.

    A kako smo voleli Danijela kao sina bara i „zeta“ I ode Danijel ali stiže bombardovanje iz Danijelove „prijateljske francuske“

    1. Nikada nećemo saznati šta je bilo u glavama ljudi iz Nobelovog komiteta za dodelu književnih nagrada kad su donosili ovu nakaradnu odluku. Ali će nam zato brideti obrazi još dugo.
      Nema veze. Idemo dalje. Sutra je novi dan.

      1. Nakardana odluka,
        Dalu bi Handke dobio tu nagradu, kada bi on uveličao Hitlera, odnosno kada bi izjavio da su se Jevreji u Auschwizu sami ubili. Siguran sam da Handke ne bi tu nagradu dibio. Ali balkanski narodi u njegovom viđenju imaju NEKU drugu vrednost. Istovetno upoređenje je, kada bi se reklo da Princ Ferdinand u Sarajevo počinio samoubistvo 28.06.1914. A da Gavrilo Princip sa ubistvom Princa nema nikakve veze.

      2. Za tebe i slicne vazi, cega se budala stidi pametan se ponosi. Zasmejava ova histerija autosovinista iz Srbije i albanskih, bosnjackih i hrvatskih sovinista u vezi Handkea. Nadjite si neki zivot.

  3. Takve smislene reakcije pušimo decenijama. I ne brane oni ni Limonova ni Petera i slične (oni su debelo plaćeni za svoj nastup kao 91 da zvezda bude prvak svetaaaaaaaa!) nego sebe i svoje zločine koje su slatko odradili! Srbski vasceli narod opljačkali!
    zarad profita napravili septičku jamu u kojoj caruje kancer, beda, glad, primitivizam, egoizam, bahatost, slobodno pucanje po ulicama, pljačke…
    ne treba vam puno napora pogledajte ko je reagovao da brani ljubitelja Zlobe, na Nobel nagradu i pogledajte im biografiju i imovinssko stanje od kad su politički aktivni?

Ostavite komentar


Kultura

Šest filmova sa prostora nekadašnje Jugoslavije u selekciji "Filmski krugovi" Sterijinog pozorja: Koliko nas muči nasleđe bivše države? 9

Šest filmova sa prostora nekadašnje Jugoslavije u selekciji „Filmski krugovi“ Sterijinog pozorja: Koliko nas muči nasleđe bivše države?

U selekciji "Filmski krugovi" u okviru Sterijinog pozorja u Novom Sadu biće prikazano šest filmova sa prostora bivše Jugoslavije. El Shatt – nacrt za utopiju (Ivan Ramljak), Jedna žena, jedan vek (Želimir Žilnik), Dosije: Labudović – Nesvrstani (Mila Turajlić), Tvornice radnicima (Srđan Kovačević), Pomračenje (Nataša Urban) i Koreni (Tea Lukač).

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.