Noć muzeja i u severnoj Kosovskoj Mitrovici 1Sa ranijih izlozbi Foto:Noć muzeja

U severnoj Kosovskoj Mitrovici otvorena je večeras „Noć muzeja “  a studenti i profesori Fakulteta umetnosti peti put učestvuju u organizovanju ove kulturne manifestacije .

Prvi su svoje umeće pokazali  studenti muzičkog odseka u klasi profesorice Marine Denić, a zajedničkom izložbom slika predstavili su se profesori i studenti likovnog odseka.

Studentkinja master studija na glumačkom odseku Milica Maletić izvešće monodramu „Isadora” a posetioci će do ponoći imati priliku da učestvuju u umetničkim radionicama poput pravljenja razglednica, crtanja i slikanja svetlom, ali i da slušaju o kreativnom procesu podsticanja mašte i glumačke igre.

„Obzirom da je tema ove „Noći muzeja“ sloboda mi smo se trudili da se u organizaciji radionica ta sloboda provlači kroz svaki umetnički izraz. Imamo radionicu gde će se pravljenjem razglednica poslati što lepše reči i misli svim ljudima sveta, zatim radionicu „maši papir“ namenjenu najmlađoj populaciji kao i vrstu virtualne galerije gde će se izlagati radovi studenata i rad sa mlađom populacijom koja bude zainteresovana za glumu“, rekla je prodekan na likovnom odseku Fakulteta umetnosti Ester Milentijević.

Bogat sadržaj pripremljen je i u Gradskom muzeju gde će  posetioci uživati u izložbi skulptura i crteža Vladimira Antića pod nazivom „Bezimeni“. Grafičar Tijana Rodić upoznaće prisutne sa metodom izrade grafike, a za muzički deo program zaduženi su članovi Art benda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari