Nostalgija je glavna tema čoveka prognanog na kraj sveta

Poezija je najlepši okvir u kojem umetnik može da oslika svoj život i svet oko sebe. Nisu Srbi u Krajini smetali samo Hrvatskoj, smetali smo mi i EU i Vatikanu i SAD. Bila bi to za njih prevelika koncentracija Srba na jednom mestu u Evropi
lija Šaula, srpski književnik i izdavač iz Sjedinjenih Američkih Država

Ostavite komentar


  1. Волим ово србовање из САД. Каже, прогнан је на крај света?! Па врати се брате, ево Србија те чека са свим својим благодетима, сређеним институцијама, демократском влашћу, па пиши родоољубиве песме до миле воље…Шта ћеш у тој душманској Америци која расељава Србе на крај света?

  2. Velika je razlika biti proteran ili otići svojom voljom, napustiti zemlju. Za mene ima hleba i u Srbiji i ako nisam njen građanin, ipak je zemlja koju najviše volim na svetu i svakako ću uzeti njeno državljanstvo i doći da živim u njoj. Obilazim razne svetske destinacije, ali moj povratak je uvek u Srbiju i ako nisam u njoj rođen, ali je rođenom doživljavam zbog nacionalne pripadnosti i vere pravoslavne, svetosavske. Nosim krst svojih predaka i ne stidim ga se nigde u svetu, a najmanje u Srbiji pred narodom kojem pripadam. Bio sam čovek bez države punih 8 godina, Amerika je bila prva koja mi je ponudila državljanstvo, nisam odbio, znao sam šta to znači i ne kajem se, u Americi nije dobro, ali nigdje nije bolje. Prema tome, ako nekom smeta moja ljubav prema Srbiji, može slobodno da me zaobiđe, Srbiju ću uvek bezrezervno voleti, jer ona je bila jedina tu kad sam bio na dnu i koja mi je pomogla da mi krila porastu i da poletim i zato moje letenje uvek me vraća u Srbiju u kojoj nemam adrese, ali imam nešto što nigje u svetu nemam.

Ostavite komentar


Kultura

Mona liza

Luvr razmatra da se preseli Mona Liza

Ministarstvo kulture Francuske razmatra poboljšanje uslova za izlaganje slike Leonarda da Vinčija "Mona Liza" u pariskom muzeju "Luvr" i njeno preseljenje u posebnu salu, saopštila je direktorka tog muzeja Lorens Des Kars.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.