Nova scenska rasveta, ozvučenje i video oprema za Kulturni centar Zrenjanin 1Foto: M. P. / Danas

Nakon Srpskog narodnog pozorišta i „Madlenijanuma“, Kulturni centar Zrenjanina je treća ustanova kulture u Srbiji u kojoj će biti instalirana oprema najsavremenijih performansi, saopštila je ova zrenjaninska ustanova kulture gde su u toku radovi.

U Kulturnom centru Zrenjanina postavlja se najsavremenija scenska rasveta, ozvučenje i video oprema.

Sredstva za navedenu opremu, u iznosu od preko 32 miliona dinara, dobijena su na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

„Nabavkom ove opreme, biće omogućena realizacija šireg spektra aktivnosti i bolje produkcijske mogućnosti za sva dešavanja u velikoj sali, kao i savremen, interaktivan pristup promociji događaja. Unapređenjem tehničko-tehnoloških kapaciteta, stvaraju se preduslovi za dalji razvoj programa Kulturnog centra Zrenjanina, ali i drugih aktivnosti kao što su kongresni i konferencijski turizam“, objašnjava pomoćnik direktora KCZR Vladimir Đurić.

Kako navode u Kulturnom centru Zrenjanina, dosadašnji produkcijski zahtevni događaji kao što su koncerti filharmonije, horski festivali i slični događaji dobiće na kvalitetu audio-vizuelnog predstavljanja, a filmske projekcije će dobiti takozvani „kružni zvuk“, čime će biti kompletirano opremanje sale za bioskopske projekcije a ceo sistem treba da počne da radi 2. oktobra.

Radovi na sali su započeti 2017. godine nabavkom bioskopskog platna i nastavljeno 2019. kupovinom najsavremenijeg laserskog projektora.

Kulturni centra Zrenjanina, nekadašnji Dom mladosti, izgrađen je 1978. godine i projektovao ga je poznati beogradski profesor arhitekture i vajar Svetislav Ličina.

Akademik Ličina autor je većeg broja urbanističkih projekata od kojih su najpoznatiji zgrada Filozofskog fakulteta u beogradu, Muzej revolucije narodna Jugoslavije, Trg branilaca, Spomen groblje streljanih rodoljuba i Groblje zaslužnih građana u Beogradu, kao i Spomen kompleks u Ležimiru.

Iako poseduje objekat koji je projektovao poznati arhitekta, Zrenjanin nije prethodnih decenija dovoljno ulagao u njegovo redovno održavanje, pa je samoj zgradi potrebno ozbiljno investiranje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari