Nove emisije na #alonetogether platformi: Bonaventura, Futro, Adrienn Ujhazi, Šajzerbiterlemon i Kralj Čačka 1Foto:Promo

Ovog petka, 15.maja, KC Grad biće ponovo otvoren za sve posetioce od 15h, a na online platformu #AloneTogether, kao i svakog vikenda, donosi još dve epizode serijala na svojim kanalima, od 21 čas.

Prvog dana vikenda gosti KC Grada biće fotograf Tommaso Bonaventura, grafički dizajner, ilustrator i pisac Slavimir Stojanović Futro i mlada umetnica Adrienn Ujhazi. Očekuju nas i spotovi benda Šajzerbiterlemon nastali u karantinu, a u subotu i mini-koncert kantautora i pesnika Kralja Čačka.

U petak, 15.5. od 21h, poznati fotograf Tommaso Bonaventura govoriće, između ostalog, o projektu „100DM“ koji je radio sa kustoskinjom Elisom Del Prete – seriji portreta istočnih Berlinaca, uticajima pada Berlinskog zida na njihove živote i poklonu od 100DM koje su mogli da potroše pri prvoj poseti zapadnom Berlinu. Adrienn Ujhazi, mlada umetnica, u svom bio-umetničkom radu koristi samo prirodne materijale i tako stvara nove oblike života. U razgovoru ćemo se podsetiti i njene izložbe “Takav je život” održane pre tačno godinu dana u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad, i čuti na koje načine u svom radu istražuje odnose čoveka i prirode i kako se reflektuju na aktuelni trenutak: “Zagušeni smo manipulacijama i mislim da je krajnje vreme da se nekako vratimo prirodi i damo joj prioritet”.

Slavimir Stojanović Futro, grafički dizajner, ilustrator i pisac, u karantinskim danima napisao je svoju novu knjigu, a u novoj emisiji pričaćemo i o drugim njegovim budućim planovima, o dizajnerima koji privlače pažnju na domaćoj i međunarodnoj sceni, o nagradama, o viziiji budućnosti post-koronskog perioda…

Bend Šajzerbiterlemon u novoj emisiji, kroz svoj prepoznatlivi sirovi zvuk garažnog pank rokenrola, predstaviće spotove snimljene u izolaciji.

Seriju muzičkih nastupa u okviru jedinstvene novopokrenute platforme #AloneTogether nastavljamo uz koncert pesnika i kantautora Kralja Čačka, u subotu, 16. maja od 21h. “Sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova”, kako je jednom prilikom rekao Žikica Simić, doneće nam svoju autentičnu muziku “i u ovo podmuklo doba” i povesti u “Zemlju snova”, između poezije i slikarstva, bluza i džeza, rokenrola i šansona.

Sa umetnicima su razgovarale LJudmila Stratimirović i Jelena Pavlović iz Kulturnog centra Grad.

#AloneTogether, jedinstvena online platforma, program je posvećen promociji umetnosti i kulture. Kako su kultura i umetnost nezaustavljive i u vremenima različitih kriza, kroz razgovore sa cenjenim umetnicima i stvaraocima iz raznih gradova i iz raznih oblasti stvaralaštva, Kulturni centar Grad pokušaće da sagleda našu zajedničku budućnost – svakog vikenda u isto vreme na KC Grad kanalima.

Prethodne emisije serijala #AloneTogether možete pogledati ovde: https://bit.ly/2VE0RsX

Projekat su podržali Serbia Creates / Srbija Stvara, Ambasada Republike Nemačke u Beogradu i Hemofarm Fondacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari