Novi Betmen i Supermen i ostali filmski i serijski projekti koje je najavio Džejms Gan 1Foto: EPA/CHRISTOPHER JUE

Mnogi fanovi su neizvesno iščekivali šta će šefovi DC-ja Džejms Gan i Piter Safran najaviti kao nove projekte ovog studija, a sada znamo da ćemo gledati novog Betmena, Robina i Supermena, ali i mnoge druge manje poznate heroje.

Između ostalog, gledaćemo novog Betmena koga ne tumači Robert Patinson, a kome će društvo praviti Robin, novog Supermena koji nije Henri Kavil, kao i dramu u stilu Igre prestola smeštenu na rodno ostrvo Čudesne žene.

Džejms Gan i Piter Safran su imali dinamična tri meseca otkako su preuzeli DC studio, za to vreme su otkazali razne projekte i uručili brojne otkaze, što nije baš izazvalo najbolje reakcije među fanovima.

Kako je i najavljeno, objavili su planove za filmsko-serijski univerzum čije prvo poglavlje je nazvano Bogovi i monstrumi (Gods and Monsters), a koje obuhvata 10 projekata.

Creature Commandos

U pitanju je animirana serija koju piše sam Gan, a koja je već u produkciji, iako se još ne zna ko će pozajmljivati glasove, jer se traže glumci koji će moći da tumače likove i u igranim iteracijama.

Strip govori o timu čudovišta koji je okupljen da se bori protiv nacista, ali ovo bi trebalo da bude modernija obrada koncepta.

Waller

Amandu Voler smo poslednji put gledali u seriji Peacemaker, za koju je bio zadužen sam Gan, a sada se vraća u novoj priči koju pišu Kristal Henri (Watchmen) i Džeremi Karver (Doom Patrol).

Superman: Legacy

Gan će pisati ovaj film, ali se još ne zna ko će ga režirati niti ko će tumačiti glavnu ulogu. To je glavni deo novog projekta i nije priča o poreklu (origin story), nego o Supermenu koji je već ustanovljen heroj.

Film se očekuje u bioskopima 11. jula 2025. godine, a do tada iščekujemo glumce.

Lanterns

Ovo nije prethodno najavljena serija autora Grega Berlantija, već novi projekat u kome ćemo videti Hala Džordana i Džona Stjuarta, a koji će biti fokusiran na dešavanja na Zemlji.

Kao inspiracija navodi se serija True Detective i Gan kaže da ima veliki značaj u sveukupnoj priči koju žele da ispričaju kroz sve filmove i serije.

The Authority

Film je zasnovan na timu superheroja koji održavaju mir na Zemlji ekstremnim metodama, a koji će pokazati da ne mora svaka priča da bude o okršaju dobra i zla i da ne mora svaka da bude puna klišea.

Paradise Lost

Ovo je serija u duhu Igre prestola koja se odvija na Temiskiri, ostrvu sa kojeg je poreklom Čudesna žena. Međutim, to se sve odvija pre dešavanja u njenim solo filmovima.

The Brave and the Bold

Ovaj film će predstaviti novog Betmena publici, ali i Demijena Vejna, Brusovog sina, kao Robina, a biće inspirisan radovima Granta Morisona.

Pored toga, drugi deo Betmena sa Robertom Patinsonom odvijaće se nezavisno od ovog i doći će u bioskope 3. oktobra 2025. godine.

Booster Gold

Još jedna serija pratiće „gubitnika“ iz budućnosti koji dolazi u naše vreme i pretvara se da je superheroj.

Supergirl: Woman of Tomorrow

Ovo će biti malo drugačija priča o Supermenovoj rođaki od one na koju smo do sada navikli, jer će ona biti malo žešća i „tvrdokornija“ u odnosu na samog Supermena.

Swamp Thing

Ovaj horor film o liku koji je već bio predmet jedne otkazane serije zaokružiće prvi deo ovog prvog poglavlja.

Pored svih ovih projekata, tu su i filmovi već najavljeni za ovu godinu – Shazam! Fury of the Gods (17. mart), The Flash (16. jun), Blue Beetle (18. avgust) i Aquaman and the Lost Kingdom (25. decembar).

Izvor: Hollywood Reporter

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari