Novi Sad: Raspisan javni konkurs "Šetnje kroz nasleđe" 1Foto: wikipedia / Аутор: Micki

U cilju očuvanja kulturnog nasleđa Novog Sada, Iriga, Beočina i Sremskih Karlovaca, „Novi Sad 2021“ raspisala je javni konkurs „Šetnje kroz nasleđe“ kroz koji poziva građane da se svojim idejama, ličnim doživljajima i kreativnim pogledom na nasleđe uključe u oživljavanje specifične istorije ovih naselja, onih intimnih, lokalnih, nezvaničnih.

Na konkurs se mogu prijaviti svi zainteresovani građani koji žele da ispričaju priču grada ili njegovog dela kroz šetnju, performans, predstavu, izložbu, fotografiju, događaj u sopstvenom prostoru i slične alternativne forme. Prijave na konkurs otvorene su do 21. februara.

Sredstvima opredeljenim za realizaciju konkursa biće podržano ukupno 15 projekata. Za svaki projekat izdvojeno je bruto 120 hiljada dinara. Za vreme trajanja konkursa svim zainteresovanima biće omogućene individualne konsultacije sa edukatorima koji će im pomoći da uobliče svoje projektne ideje. Zainteresovani za konsultacije mogu dostaviti kontakt podatke najkasnije do 5. februara slanjem imejla na adresu konkursŽns2021.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari