dina: drugi deoFoto: Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Jedan od filmova koji mnogi željno očekuju je Dina: Drugi deo, nastavak bioskopskog hita iz 2021. godine, koji stiže na proleće.

Studio Warner Bros. Pictures objavio je novi trejler za film Dina: Drugi deo (Dune: Part Two) u režiji kanadskog reditelja Denija Vilneva, piše Index.hr.

Prvi deo Dine osvojio je čak šest Oskara i zaradio više od 400 miliona dolara širom sveta, a fanovi tvrde da bi drugi deo mogao da nadmaši uspeh svog prethodnika.

Vilnev je u prethodnim intervjuima potvrdio da će Dina: Drugi deo biti uzbudljiviji i imati brojne akcijone sekvence, što bi moglo privući širu publiku.

U novom trejleru za film, koji je za sada skupio više od 2,5 miliona pregleda, možemo da vidimo Pola Atrejda (Timoti Šalame) kako se uz Fremene i svoju ljubavnicu Čani (Zendaja) bori za planetu Arakis.

„Vidim sve moguće budućnosti odjednom, a u velikom broju budućnosti naši neprijatelji prevladavaju“, kaže Pol. „Ali ja vidim način. Postoji uzak put.“

Trejler prikazuje i Polove neprijatelje: cara Šadama IV (Kristofer Voken) i nećaka barona Harkonena, „psihotičnog“ Fejd-Rautu Harkonena (Ostin Batler).

Uz već navedene zvezde, glumačku postavu drugog dela Dine čine Rebeka Ferguson, Havjier Bardem, Florens Pju, Lea Sejdu i Dejv Botista.

Trejler za film Dina: Drugi deo oduševio je fanove

Mnogi su fanovi na društvenim mrežama pisali da je ovo najbolji trejler do sada i da Warner Bros. ne bi trebalo da izbacuje nove trejlere sve do premijere filma.

„Onaj kadar s tri peščana crva je nešto najljepše što sam ikada video. Sviđa mi se i Hansov novi saundtrek“, „Ovaj trejler odlično prodaje romansu, atmosferu i akciju. Mislim da bi ovo trebalo da bude poslednji tejiler do izlaska filma“, „Ovo je fenomenalno“, „Ovako izgledaju filmovi koje rade fanovi originalnih dela“, samo su neki komentari.

Ako novi nastavak Dine bude dovoljno uspešan, Vilnev je rekao da bismo mogli da dobijemo i treći film u serijalu, baziran na romanu Mesija Dine, autora Franka Herberta.

Poznati reditelj nedavno je otkrio da će scenario za treći film uskoro biti gotov.

Dina: Drugi deo stiže u bioskope od 1. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari