Novica Antić upravnik Ateljea 212 osudio pretnje Tamari Dragičević: Želim da verujem da država može i hoće da zaštiti građane od nasilja 1Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Pretnje, vrlo podle, jer se tiču dece, porodice, upućene Tamari Dragičević, članici ansambla Ateljea 212 su nedopustive, kao upravnik ovog pozorišta apelujem da nadležni organi pronađu osobu ili osobe koje su te pretnje uputile, poručuje Novica Antić, upravnik Ateljea 212.

Kako piše Nova.rs, Antić smatra da je „proganjanje, pretnja porodicama, deci naročito, vid psihološkog pritiska koji se ne može tolerisati.“

– Nikome, bez obzira na političko ubeđenje i društveni angažman u jednom iole civilizovanom društvu takve pretnje nekažnjeno ne smeju da se upućuju. Želim da verujem da država može i hoće da zaštiti svoje građane od ovakvog vida nasilja. Čitav moj angažman poslednjih tridesetak godina u svemu što sam radio bio je usmeren ka pronalaženju nenasilnih i razumnih rešenja i odgovora u jednom duboko antagonizovanom i podeljenom društvu. I uvek, kada mi se učinilo da smo napravili nekakav mali pomak, ispostavilo bi se da smo opet na starom – kaže upravnik i ističe:

– Odgovornost onih koji upravljaju državom je u tome uvek veća, jer njihova je obaveza da rade na uspostavljanju demokratskog dijaloga, a ne na raspirivanju konflikta. Tamara Dragičević kao i svi građani ove naše zemlje, treba da ima mogućnost da slobodno kaže svoje mišljenje, bez straha za svoju porodicu, svoju decu, svoje prijatelje. Samo u takvoj atmosferi možda možemo da postignemo one ciljeve za koje se, makar na rečima, svi zalažemo, a to je jedno demokratski orijentisano društvo koje pripada porodici civilizovanih evropskih naroda. To su moja ubeđenja kojih sam se uvek držao i od kojih neću odustati – zaključuje Novica Antić, a prenosi Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari