Novosadski Festival evropskog filma od 4. jula 1

Festival evropskog filma u Novom Sadu održava se od srede, 4. jula do četvrtka, 19. jula na dve lokacije, u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada i na otvorenoj pozornici Brod teatra novosadskog Studentskog kulturnog centra, koji će biti postavljen na Beogradskom keju.

Svečano otvaranje festivala predviđeno je za sredu, 4. jula, u Kulturnom centru Novog Sada, u 19 časova, nakon čega će uslediti projekcija hrvatskog filma „Trampolin“. Tokom festivala biće prikazano sedamnaest filmova iz Francuske, Portugalije, Kipra, Bugarske, Mađarske, Italije, Slovenije, Španije, Slovačke, Austrije, Grčke, Velike Britanije, Holandije, Švedske, Danske i Nemačke.

„Evropska unija proglasila je 2018. godinu Evropskom godinom kulturnog nasleđa, te se ovogodišnji festival održava u tom duhu, pod motom ‘Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost’, s idejom da se posetioci podstaknu na otkrivanje i istraživanje evropske kulturne baštine, kroz filmsku umetnost“, najavili su organizatori.

Festival evropskog filma održava se sedmi put, u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji, EU info centra u Beogradu i EU info kutka u Novom Sadu, u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC), Kulturnim centrom Novog Sada i Studentskim kulturnim centrom Novog Sada. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari