Nušićeve tri jednočinke pretočene u komad "Svinje" 1Foto: Nenad Kovačević

U Narodnom pozorištu Užice u toku je priprema komada „Svinje“, koji će, kako je planirano, biti premijerno prikazan krajem aprila.

I pored smanjenih budžetskih sredstava i teške epidemijske situacije, užičko pozorište ponudiće publici treću premijeru od početka ove godine, nakon uspešnog izvođenja komada „Boli kolo“ (Dimitrije Kokanov/ Jovana Tomić) i „I to se zove ljubav“ (Mari Šizgal/Ksenija Krnajski).

Komad „Svinje“, kako objašnjava reditelj Branko Popović, biće novo pozorišno delo, koje će se prvi put prikazati u našem teatru, a nastalo je kao adaptacija tri jednočinke Branislava Nušića – „Svinje“, „Kijavca“ i  „Dugme“.

„U pitanju je adaptacija tri Nušićeve jednočinke, koje su spojene u jedan komad. Želeli smo da publici, koja voli Nušića, osim njegovih poznatih dela koja se igraju i u užičkom pozorištu, ponudimo jedno novo pozorišno delo“, kazao je za Danas Popović, koji je uradio i adaptaciju tih tekstova.

Biće to, najavljuje, lepršava komedija, koja pomalo podseća na slepstik komedije, pozorišna igra koja će svakako nasmejati publiku u ovom teškom vremenu.

„U ovakvom vremenu potrebne su nam takve predstave, koje će nas osloboditi svakodnevnih turobnih vesti i pokazati da postoj i ona vedrija strana života“, dodao je reditelj Branko Popović i kazao da je uveren u to da će  užička publika uživati u novom komadu.

U predstavi igraju: Branislav Ljubičić, Vanja Kovačević, Dejan Maksimović, Divna Marić i Janko Radišić. Scenografiju je osmislila Marijana Zorzić Petrović, kostime Tamara Bušković, zvuk je dizajnirao Nikola Pejvić, a svetlo Aleksandar Rosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari