O čemu se govori i ćuti u Vranju 1Vranje Foto: www.wikipedia.org / Wlodzimierz

Govori se o…

O Odluci Skupštine grada Vranja da se najviše priznaje „Povelja 31. januar“ dodelu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom njegovih zasluga za završetak radova na obnovi zgrade pozorišta.

Nagrada predviđa i novčani iznos od 100.000 dinara. Istovremeno bez gradskog priznanja ostale su svetske vicešampionke u robotici iz ovog grada, i morale su se zadovoljiti samo „Svetosavskom zahvalnicom“.

Gradski odbor Dveri protestovao je protiv ove odluke i zatražio da dobitnik bude Boško Obradović. Vranjanci su poznati kao servilni prema svakoj vlasti, tako je i dalje na snazi odluka lokalne samouprave iz vremena vlasti SPS po kojoj je Slobodan Milošević počasni građanin.

Ćuti se o…

Da je Narodni muzej u Vranju zatvoren već duže od dve godine, bez konkretnih javnih podataka da li su i dalje u toku radovi na rekonstrukciji ili je u pitanju neki drugi problem.

Interesantno je da se ovim problemom ne bavi niko u gradu, osim građana i gostiju koji vikendom ponekad pokucaju na davno zatvorena vrata ove kulturne institucije, iza koji ostaje mrak i vredni eksponati sklonjeni od očiju onih zbog kojih su i sačuvani baš na ovom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari