O čemu se u Nišu govori i ćuti 1Foto:Južne vesti

Govori se o: U Nišu se za sledeći mesec najavljuje novi internacionalni festival „Teatar na raskršću“, za koji se očekuje da u dogledno vreme „bude u rangu sa Sterijinim pozorjem ili BITEF-om“.

Najavljuje se otvaranje male scene u Narodnom pozorištu ili rekonstrukcija sedišta u Lutkarskom. Govori se o značajnim arheološkim iskopavanjima kod Niške tvrđave, gde je otkrivena velika i luksuzna Vila sa oktogonom, za koju pojedini arheolozi smatraju da bi čak mogla biti palata Konstantina Velikog, planetarnog rodonačelnika hrišćanstva kao zvanične religije.

Ćuti se o: Lokalni zvaničnici, pak, krajnje nerado govore o aktuelnom tenderu za nabavku automobila za Narodni muzej, čije uslove može da ispuni samo jedna firma – „Auto Čačak“, koja slovi za blisku SNS-u. Nisu bili govorljiviji ni u prethodnom periodu, kada je „Auto Čačak“ jedini mogao da ispuni uslove „nameštenih“ tendera na kojima su nabavljani automobili i za gradsku upravu Niš, gradske opštine Medijana i Pantelej, Institut za javno zdravlje, Dom učenika… Privilegovane čačanske „škode superb“, „škode fabie“ i „škode rapid“ ušle su u niške institucije bez problema i mnogo buke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari