O čemu se u Novom Sadu govori i ćuti 1Foto: wikipedia / Аутор: Micki

Govori se o: Novosađani pričaju o spomeniku Kralju Petru I Karađorđeviću koji odnedavno dominira Trgom republike, a koji je otkrio predsednik Aleksandar Vučić u danu kada se obeležavalo 100 godina „prisajedinjenja“.

Još uvek se priča o plakatima koji su osvanuli tog jutra u Novom Sadu, a koje je potpisala organizacija „Mlada Vojvodina“ i na kojima je pisalo „Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja“. Na društvenim mrežama svakodnevno se postavljaju fotografije Trga republike pre postavljanja spomenika. I još se priča o tome kako bi bilo bolje da je svojevremeno usvojena inicijativa da tu bude spomenik Aleksandru Tišmi. Ali nije.

Ćuti se o

Za koji dan će biti punih mesec dana kako je na Limanu otvoren Tržni centar „Promenada“, čiju je izgradnju pratilo niz afera, a koji je otvoren bez upotrebne dozvole. „Promenada“ radi, šljašte svetla brendiranih prodavnica, najmoderniji cineplex bioskop prikazuje najnovija filmska ostvarenja sa najmodernijom opremom, a Novosađani o „Promenadi“ ćute. Poneko prokomentariše da je otišao „samo da vidi“ to čudo od Tržnog centra i tiho priča o limu koji je otpao sa donje strane pokretnih stepenica ili o pločicama koje se „ljuljaju“ pod nogama… „Promenada“ definitivno nije još zaživela kao omiljeno mesto za promenadu Novosađana i Novosađanki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari