Objavljen festivalski program 41. "Borinih pozorišnih dana" 1Foto: V. Ristić

Pod sloganom „Od Sofke do Nejre“, u pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju od 21. do 28. oktobra biće održan 41. Festival „Borini pozorišni dani“, saopšteno je danas na konferenciji za medije.

Teatrolog i novinar RTS Slobodan Savić, kao selektor festivala u drugom mandatu, saopštio je da će u takmičarskom delu festivala učestovati šest predstava.
To su „Nečista krv“ Narodnog pozorišta iz Beograda u režiji Milana Neškovića, „Ana Karenjina“ Novosadskog pozorišta u režiji Dejana Projkovskog, „Pučina“ Jugoslevenskog dramskog pozorišta u režiji Egona Savina, „Ivanovo samobistvo“, gradskog pozorišta „Semberija“ iz Bjeljine u režiji Davida Alića, „64“ Tene Štivčić „Ateljea 212“ u režiji Alise Stojanović i „Ako dugo gledaš u ponor“ po tekstu Enesa Halilovića u režiji Zlatka Pakovića Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara.
Festival će dodeliti i nagradu stručnog žirija za najbolju predstavu, dramaturgiju obradu i tekst predstave, kao i glumici i glumcu.
Nagradu će za najbolju predstavu doneti i žiri publike, glasajući za svaku predstavu pojedinačno.
Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, rekao je da će festival imati ukupan budžet od pet miliona dinara.
U okviru festivala koji se na pozorišnu scenu Srbije, kako je rečeno vraća u „punom respektabilnom kapacitetu sa namerom da u narednim godinama bude snažno prepoznatljiv“, imaće i svoje prateće programe.
Pozorište „Bora Stanković“ 21. oktobra obeležiće i 125 godina od prve pozorišne predstave „Gorski vjenac“ u režiji tadašnjeg profesora Vranjanske gimnazije književnika Radoja Domanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari