Objavljeno ko će voditi predstojeću ceremoniju dodele Oskara 1Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Devedeset i peta dodela Oskara održaće se u nedelju, 12. marta 2023. godine, u Dolbi teatru u Los Anđelesu. Voditelj ceremonije biće 54-godišnji popularni komičar i TV lice, kome je ova čast pripala već dva puta, 2017. i godinu dana kasnije, piše N1.

U pitanju je Džimi Kimel, dobro poznat američkoj publici po emisiji „Jimmy Kimmel Live!“, koja se sa uspehom emituje skoro dve decenije na kanalu ABC.

„Izuzetno smo uzbuđeni što je Džimi postigao ‘het-trik’ na ovoj globalnoj sceni. Znamo da će biti zabavan i spreman na sve“, izjavili su izvršni producenti Glen Vajs i Riki Kiršner.

„Biti pozvan za domaćina dodele Oskara po treći put je ili velika čast ili zamka. U svakom slučaju, zahvalan sam akademiji što me je tako brzo pitala nakon što su im svi dobri voditelji rekli ne“, rekao je Kimel.

Nakon 90. dodele Oskara 2018. godine, na kojoj je Kimel dobio uglavnom pozitivne kritike, dodela je održana bez voditelja sve do 94. ceremonije ove godine, kada su svečanost vodile Redžina Hol, Ejmi Šumer i Vanda Sajks.

„Džimi je savršen domaćin, koji će nam pomoći da prepoznamo neverovatne umetnike i filmove naše 95. dodele Oskara. Njegova ljubav prema filmovima, stručnost na televiziji uživo i sposobnost da se poveže s našom globalnom publikom stvoriće nezaboravno iskustvo za milione naših gledalaca širom sveta“, poručili su izvršni direktor akademije Bil Krejmer i predsednica akademije Dženet Jang.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari