Održana premijera filma "Nebesa" u Beogradu 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Film „Nebesa“ Srđana Dragojevića premijerno je prikazan u Beogradu, u punoj sali Kombank dvorane, a publici su se, uz gromoglasne ovacije, poklonili članovi autorske i glumačke ekipe.

Pred publikom su se pojavili Goran i Bojan Navojevec, Ksenija Marinković, Nataša Marković, Nela Mihailović, Srđan Žika Todorović, Miloš Timotijević, Anđelka Prpić, Miloš Samolov, Radoslav Rale Milenković, Ana Mandić, producent Biljana Prvanović, reditelj Srđan Dragojević i drugi članovi brojne filmske ekipe.

Film „Nebesa“ je neobična filmska alegorija sa elementima crne komedije, koja je nakon svetske premijere na festivalu u Lokarnu, prikazana i pred beogradskom publikom.

U pitanju je provokativna filmska priča koja se bavi izazovima hrišćanstva u post-socijalističkom društvu, ispričana u tri poglavlja, tokom tri dekade savremene istorije. Kroz priče smeštene u 1993, 2001. i 2026. godinu, film prati šest glavnih junaka čije su sudbine određene Božjim čudim koja usmeravaju njihove sudbine.

„Nebesa“ su prvi naš film koji je nastao kao koprodukcija svih šest zemalja bivše Jugoslavije: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije Crne Gore, Bosne i Hercegovine, uz podrsku ARTE televizije, nemačkog MDM fonda i Euroimage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari