Održana premijera prve dve epizode serije „Tunel“ reditelja Petra Ristovskog na Dunav Film Festu 1Ekipa serije Tunel:_Foto Filip Olćan

Prve dve epizode serije „Tunel“ reditelja Petra Ristovskog premijerno su prikazane sinoć u Malom gradu Smederevske tvrđave u okviru programa Dunav Film Festa.

Posle projekcije publici se poklonio deo mnogobrojne ekipe: reditelj Petar Ristovski, glumci Minja Peković, Jovan Belobrković, Dragan Boža Marjanović, Tamara Šustić, Danica Ristovski, Jovan Ristovski i Milica Bašić, scenarista Vladimir Ćosić, montažer Miodrag Cicović, i kostimografkinja Veliborka Brankov.

Održana premijera prve dve epizode serije „Tunel“ reditelja Petra Ristovskog na Dunav Film Festu 2
Foto: Filip Olćan

Petar Ristovski, reditelj serije, je na premijernom prikazivanju  između ostalog rekao:

„Veoma sam uzbuđen što smo posle dugo vremena, skoro sedam godina od kada smo scenarista Vladimir Ćosić i ja počeli da razvijamo ideju i scenario za ovu seriju, ovde pred vama i moram da kažem da imam pozitivnu tremu i dobar osećaj da će vam se serija dopasti. Voleo bih da se zahvalim ljudima koji su bili sve ovo vreme uz mene.“

Petar Ristovski: „Hvala mom ocu koji mi je uvek neizmerna podrška, i naravno MUP-u Srbije“

On se zahvalio svojoj porodici, glumcima koji su bili tu u 115 snimajućih dana, Igoru Stankoviću. osnivaču i selektoru festivala, koji ih je pozvao i doveo u Smederevo…

„Hvala mom ocu koji mi je uvek neizmerna podrška, i naravno MUP-u Srbije“, rekao je Petar Ristovski.

Prema njegivim  rečima „Tunel“ je policijski, napet triler u kome će moći da  se vidi kako neke stvari funkcionišu iznutra tj. unutar jedne policijske grupe koja ima zadatak i cilj da, na prvom mestu, spasi svaki život, bilo da je to počinilac ili neko od policajaca.

„To je pregovarački tim MUP-a Srbije, jedne specifične jedinice i ja sam prilikom istraživanja pričao sa tim inspektorima i oni su nam davali razne informacije koje nisu toliko poznate javnosti i zbog toga mislim da će serija biti veoma autentična“.

Uloge tumače: Minja Peković, Jovan Belobrković, Dragan Boža Marjanović, Tamara Šustić, Miloš Đorđević, Lazar Ristovski, Zoran Cvijanović, Radovan Vujović, Teodora Ristovski, Sergej Trifunović.

Autorsku ekipu pored reditelja Petra Ristovskog čine i scenarista Vladimir Ćosić, direktori fotografije Goran Volarević, Maja Radošević, i Marko Milovanović, scenografi Željko Antović i Ljubica Petrović, kostimografkinja Veliborka Brankov, maskerka Dušica Vuksanović, kompozitor Aleksandar Ranđelović, kao i montažeri Miodrag Cicović i Aleksandar Popović.

Šesto izdanje Dunav Film Festa traje do nedelje, 27. avgusta.

Na festivalu koji se održava na pet atraktivnih lokacija u Smederevu prikazuje se 35 ostvarenja koja dolaze iz zemalja dunavskog sliva, a njih 6 se takmiči za nagradu za najbolji film, najbolji scenario, najbolju režiju i najbolju glumu.

Žiri koji će odlučivati o nagradama radi u sledećem sastavu Iveta Ivanova, glumica i rediteljka iz Bugarske, Jelena Mihajlović, glumica i direktorka Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica i Zoran Amar, reditelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari