Olivera Kovačević iznela stav o učešću Branka Klanščeka na Pesmi za Evroviziju '23 1Foto: A.K./ATAImages, Milan Maricic/ATAImages

Olivera Kovačević, urednica Zabavnog programa RTS, iznela je svoj i stav RTS-a u vezi učešća Branka Klanščeka, predsednika Upravnog odbora RTS-a, na takmičenju za Pesmu za Evroviziju ’23.

„Pravilnik o izboru kompozicija na Pesmi za Evroviziju ne ograničava učešće nikome, pa ni talentovanim ljudima iz RTS-a ili organa uprave naše kuće“, rekla je Olivera Kovačević za Nova.rs.

Branko Klanšček autor je numere „Kao grom iz vedra neba“ koju izvodi pevačica Jovana Tomašević.

Klanšček je ranije za Nova.rs rekao da ne postoji sukob interesa u njegovom takmičenju na PZE ’23, s obzirom na to da on nije javni funkcioner.

„Upravo ta pesma ‘Kao grom iz vedra neba’ je nastala pre 6-7 godina za neki festival u Crnoj Gori – da l’ za ‘Sunčane skale ili Budvu. Od tada je pesma registrovana u SOKOJ-u. Za PZE pesmu je prijavio kompozitor Aleksandar Filipović. Što se tiče sukoba interesa, on ne postoji, jer članovi UO niti su zaposleni na RTS niti su javni funkcioneri da bi se na njih primenjivao Zakon o sprečavanju sukoba interesa“, rekao je Klanšček ranije za Nova.rs.

„Mislim da to jako dobro znaju odgovorni na RTS jer inače pesma se ne bi našla u konkurenciji. Isto kao što se pesma Vladimira Graića, jednog od direktora RTS našla u konkurenciji, i naravno to nije sukob interesa, već autorsko delo“, zaključio je Klanšček za Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari