olivija kolmanFoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Olivija Kolman otvorila je dušu na temu jaza u platama između muškaraca i žena u Holivudu.

Oskarovka Olivija Kolman je gostovala u emisiji The Amanpour Hour na televiziji CNN i tom prilikom istakla da bi bila plaćenija da je muško.

„Nemojte da krenem o jazu u platama, ali glumci dobijaju više novca jer su ranije govorili kako oni privlače publiku. A to zapravo nije tačno već decenijama, ali oni to i dalje vole da koriste kao izgovor što žene nisu jednako plaćene kao muškarci“, rekla je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CNN (@cnn)

Voditeljka Kristijan Amanpur je potom upitala Kolman da li je i ona doživela tu razliku u plati, uprkos tome što je dobila Oskar.

Olivija Kolman trenutno promoviše film Wicked Little Letters

„Vrlo sam svesna toga da bih, da se zovem Oliver Kolman, zarađivala j*beno mnogo više novca nego sada. Znam za jednu razliku od 12.000 %. Uradite matematiku“, dodala je Kolman.

Olivija Kolman dobila je Oskar za ulogu u filmu Miljenica Jorgosa Lantimosa iz 2018. godine, a nagrađena je i Emijem za ulogu u seriji Kruna.

Ona je jedna od mnogih glumica koja je progovorila na temu razlika u platama. Nedavno je to učinila i Taradži Henson.

„Umorna sam jer radim tako vredno i požrtvovano i dobijam samo deo uloženog. Umorna sam što od svojih sestara stalno čujemo jedno te isto. To umara. Čujem ljude kako kažu ‘Puno radiš’. Pa, moram. Matematika se ne uklapa“, rekla je Henson.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari