Omladinski muzički kamp u Kikindi 1Foto: M.P./Danas

U Kikindi se održava drugi kamp Omladinskog duvačkog orkestra Srbije u kome boravi 35 izvođača iz desetak gradova Srbije.

Organizatori kampa su Kulturni centar Kikinda i Muzički centar Pančeva, koji su i osnivači Omladinskog duvačkog orkastra Srbije, u saradnji sa gradom Kikinda.

„U kampu vlada entuzijazam, u velikoj meri postoji muzičko znanje a na nama je da sve to objedinimo i na kraju dobijemo harmoničan orkestarski zvuk, da napravimo prigodnu interpretaciju muzičkih dela koje ćemo prezentovati publici“, izjavio je za kikindske medije Boris Matijević, dirigent Omladinskog duvačkog orkestra Srbije.

Muzički kamp i orkestar sonovani su prole godine, a orkestra okuplja mlade svirače uzrasta od 12 do 30 godina iz više od 10 gradova Srbije.

Cilj je da kamp postane tradicionalan, a da orkestar, koji trenutno broji 40 članova, postane masovniji.

Želja organizatora je i da orkestar ima što više zajedničkih nastupa, zbog čega se nakon proba održavaju koncerti i javni nastupi.

Ove godine, kako je najavljeno, učesnici kampa održaće veliki koncert ispred Gradske kuće u Kikindi u četvrtak, 18. avgusta, od 20 časova.

U petak će mladi umetnici održati koncert u Novom Bečeju, u amfiteatru na Tisi.

Narednog dana, u subotu, 20. avgusta, članovi kampa će učestvovati na Međunarodnom festivalu duvačkih orkestara u mađarskom gradu Mako.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari