Opera "Imaneo" na repertoaru KST svakog meseca 1Foto: Stanislav Milojković

Opera Nova Kragujevac i Kragujevački orkestar zakazali su za sutra uveče, u Knjaževsko-srpskom teatru, novo izvođenje Hendlove opere „Imaneo“.

Opera „Imaneo“ premijerno je pred kragujevačkom publikom izvedena 1. novembra prošle godine. Nakon sjajne reakcije publike, opera je u prepunom Teatru ponovo izvedena i 8. novembra.

Zahvaljujući podršci grada Kragujevca i Muzičkog centra, prva operska predstava u produkciji Opera Nova Kragujevac izvodiće se u narednom periodu jednom mesečno na sceni Knjaževsko-srpskog teatra, što je, navode inicijatori formiranja operske scene u Kragujevcu, od neprocenjive važnosti za negovanje i kontinuirani razvoj te scene koja je počela da se profiliše kao novi simbol grada.

– Opersko delo „Imaneo“, koje prožimaju snažne emocije genijalno oslikane muzikom baroknog velikana, bavi se večitim temama o istinskoj ljubavi, prepuštanju i traganju za smislom kroz teška životna iskušenja. Uz savremen i svež rediteljski pristup, delo uspeva da potpuno približi mladima i široj publici ovu vanvremensku tematiku – kaže Miljan Beloica, producent opere.

Reditelj opere je Tadija Miletić a scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova. Dirigent opere je Nemanja Mitrašević, a ansambl „Imanea“ sačinjavaju Kragujevački orkestar i hor Opera Nova i solisti: Mina Gligorić, sopran, Igor Andrić, bariton, Zorica Beloica, mecosopran, Predrag Kačavenda, bariton, i Marijana Davinić, sopran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari