“Podrži crtaće!“: Poziv zajednici da podrži završetak četiri domaća animirana filma 1Foto : Animond Promo

Prvi regionalni investicioni fond za razvoj animiranih filmova, Animond, pokreće kampanju “Podrži crtaće!”

U periodu od 15. aprila do 15. maja publici će biti predstavljena 4 kratka animirana filma lokalnih autora koji su u završnim fazama proizvodnje.

To znači da im je potrebno jako malo kako bi uobličili svoje priče, u čemu im je neophodna podrška zajednice.

“U doba kada smo preplavljeni raznim oblicima kratkoročne zabave, misija Animonda je da podstakne proizvodnju maštovitih filmova koji angažuju publiku različitih interesovanja i generacija. Projekti u fokusu prošli su procenu od strane tima stručnjaka, producenata i umetnika, a svaki od njih promišljeno i igrivo pristupa animaciji, koja je neretko jedan od ključnih faktora u oblikovanju dečijeg odnosa prema svetu.Pružanje podrške lokalnim autorima direktno utiče na stvaranje društva u kojem sadržaj za decu i porodicu ima poseban značaj”, poručuju iz Animonda.

Crtani filmovi kojima je potrebna podrška rađeni su u različitim tehnikama od 2D, 3D do tradicionalne ručno crtane animacije i obuhvataju sledeće filmove: „Ja sam Akiko“ Damira Romanova, „Dete u meni“ Anđele Joković, „Lebdenje“ Jelene Milunović i „Ruben i papagaj“ Stevana Mitrovića.

„Ja sam Akiko“ zasnovan je na romanu leskovačkog autora Stefana Tićmija, koji je ovenčan godišnjom književnom nagradom „Politikin Zabavnik“.

Ovaj kratak crtani film predstavlja neobičnu devojčicu čija mašta je često dovodi u nevolje u školi.

Film „Dete u meni je autorkino lično viđenje sveta odraslih koji zaboravljaju kako je to biti dete (i koji ih podseća na isto!).

Crtać „Lebdenje“ prati svet mlade devojke koji se ruši kada sazna za borbu svog oca sa iscrpljujućom mentalnom bolešću.

Radnja animiranog filma „Ruben i papagaj“ prati usamljenog i mrzovoljnog koncertnog dirigenta koji, kada ode u penziju, beži u prirodu, a tamo ga prati saputnik koji buku grada prenosi na čitavu šumu.

Na veb stranici animond.co možete da pogledate na koji način da pomognete završetak ova četiri crtaća, a organizatori i autori su pripremili niz uzbudljivih nagradnih paketa.

Animond vas poziva da budete deo kampanje i na društvenim mrežama. Napište koji vam je omiljeni crtani film iz detinjstva i zašto su vam crtaći važni, podelite to na društvenim mrežama i označite objavu heštegom #mesecdomaćeanimacije i/ili #podržicrtaće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari