Opera "Koštana" pred državnim vrhom "Nečista krv" za Vranjance 1Foto: Vojkan Ristic DANAS 

Posle više odsedam godina rekonstrukcije i ulaganje od preko 360 miliona dinara, od čega je 175 iz državnog budžeta nova zgrada pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju biće otvorena 21. oktobra u 20 sati izvođenjem opere „Koštana“ Petra Konjovića, u režiji Juga Radivojevića i produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda, potvrdio je u izjavi za Danas upravnik vranjskog tetra Nenad Jović.

Očekuje se da na otvaranju bude državni vrh kao i ministri u Vladi Srbije.
On je naveo da će 22.oktobra domaći ansanbl premijerno odigrati „Nečistu krv“ koju je po Stankovićevom romanu dramatizovala Tijana Grumić, a režirao Jug Đorđević.
– Danas su rađene provete scenske rasvete, tonskog i inspicijentskog pulta i sve funlcioniše u najboljem redu – precizirao je Jović za portal Danasa.
Od 23. do 29. oktobra biće održani 39. „Borini pozorišni dani“ kada će biti izvedeno šest predstava na velikoj i dve monodrame na kamernoj sceni Pozorišnog kluba „Talija“.
Rekonstruisana zgrada pozorišta raspolaže sa 3.800 kvadratnih metara korisne površine. Scena koja je rotaciona ima 120 kvadrata, a sala sa parterom, balkonom u ložom 255 mesta.
Zgrada pozorišta u Vranju izgorela je u podmetnutom požaru u julu 2012.godine,a obnova se odvijala u tri faze.
Izgle nove scene vranjskog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari