Otvaranje izložbe Miroslava Vujovića, autora Njuz.neta 1

Prva izložba poznatog dizajnera i crtača grafika i logoa  Miroslava Vujovića Graforidže pod nazivom „Provokart“ otvara se večeras u 20 sati u Krokodilovom centru za savremenu umetnost.

Čast da otvori ovu izložbu pripala je popularnom voditelju Zoranu Kesiću, za čiju je emisiju „24 minuta“ Miroslav Vujović jedan od scenarista. Široj javnosti Vujović je poznat i kao jedan od autora popularnog satiričnog sajta Njuz.net na kom piše tekstove, ali i crta grafike.

Svojim britkim humorom i domišljatim logoima i grafikama Miroslav Vujović već čitavu deceniju prikazuje događaje iz zemlje i sveta za koje u masovnim medijima ponekad izostane preko potrebna kritika. Za svoje radove, Miroslav je osvojio neke od najprestižnijih svetskih nagrada – poput Red Dot, Graphis, A’ Design Award, i dva puta nagradu Wolda.

Na izložbi je prikazan deo njegovih radova, među kojima su ideje iz sfere advertajzinga, zatim politički inspirisani posteri, kao i logoi. Ulaz je slobodan, a izložba će biti prodajnog karaktera, pa će posetioci moći da kupe neke od najpoznatijih Vujovićevih grafika na papiru, kao i one odštampane na majicama i šoljama. Izložba traje do kraja novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari