Otvoren 17. Beogradski festival igre 1Foto: Beogradski festival igre

U Operi i teatru Madlenuanum večaras je otvoren 17. Beogradski festival igre pod sloganom “Senzacije (re-konstruisane) jer je ovogodišnje izdanje BFI, zbog pandemije virusa korona, doživelo vremensko i programsko “izmeštanje”.

Čast da otvori ovogodišnji BFI pripala je španskoj trupi “Veronal” iz Barselone sa komadom “Pasionarija” za koji je koreografiju uradio umetnički direktor ove kuće Markos Moro.

U upravi BFI kažu da je “u svojoj re-konstruisanoj verziji17. BFI, uprkos složenim međunarodnim epidemiološkim protokolima i svim komplikacijama u organizaciji nastupa, ponudio vrhunsku senzaciju, već na samom početku“.

„Ovo je prvo inostrano gostovanje nakon ponovnog otvaranja pozorišta u Srbiji. Španski „Veronal“ ostaće upamćen kao trupa koja je nastupila u Beogradu  posle više od šest meseci pozorišne pauze i to sa tehnički zahtevnom produkcijom u izvođenju 14 sjajnih igrača“, poručuju iz BFI.

Na otvaranje 17. BFI, uz propisane mere zaštite od virusa korona, došli su članovi diplomatskog kora, direktori kompanija koje su podržale realizaciju programa, publika i predstavnici medija.

Ovogodišnji BFI održaće se u septembru i novembru u Beogradu i Novom Saduna, a na njemu će nastupiti 20 trupa.

Program Festivala nastavlja  se 15. septembra gostovanjem Kompanije Ervea Kubija iz Kana  u Madlenianumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari