branko miljković brankova pohvala svetuFoto: Promo

Pesnički konkurs „Brankova pohvala svetu“, koji porodica pesnika Branka Miljkovića organizuje uz podršku Niškog kulturnog centra (NKC), otvoren je i traje do 10. marta.

Prošlo je devedest godina od pođenja Branka Miljkovića i šezdeset i tri godine od njegove smrti.

“Vreme treba pobeđivati, što svešću i pesmom, što zaboravom, ali nikada nadom, niti onim što je već ostvareno“.

U duhu odavanja počasti poetskoj veličini i stvaralaštvu Branka Miljkovića, sa velikim poštovanjem i zadovoljstvom, obaveštavamo vas da se po četvrti put otvara pesnički konkurs „Brankova pohvala svetu“.

Ovaj događaj, koji je utemeljen na sećanju i bogatom umetničkom nasleđu Branka Miljkovića, organizuje porodica Miljković uz neprocenjivu podršku Niškog kulturnog centra.

Konkurs je počeo 12. februara, na 63. godišnjicu smrti našeg princa poezije, i trajaće do desetog marta 2024. godine.

Otvoren konkurs „Brankova pohvala svetu“ 2024. 1
Foto: Promo

Svi učesnici mogu da prijave svoju pesmu preko veb sajta brankomiljkovic.com (takođe i da pronađu sve relevantne informacije u vezi konkursa). Učesnici mogu da prijave jednu pesmu.

Ovogodišnji žiri će biti sačinjen od predstavnika Niškog Kulturnog Centra, dobitnika Brankove nagrade i dobitnika nagrade „Zaplanjski Orfej“, i odlučivaće o tri najbolje pesme, dok će pesma koja dobije najviše glasova posetilaca veb sajta poneti nagradu publike.

Niški kulturni centar je autorima tri najbolje pesme obezbedio nagrade. Pesma pobednika konkursa, zajedno sa pobednicima prethodna tri konkursa, će biti objavljene u časopisu „Gradina“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari