Ovacije za Plasida Dominga na Tašmajdanu 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Večeras na stadionu Tašmajdan – ovacije za najveću svetsku opersku zvezdu Plasida Dominga. Spektakularnim koncertom zatvoren je ovogodišnji Beogradski letnji festival (BELEF).

Proslavljeni Domingo kaže da ceo život peva i diriguje. Nastupao je nekoliko hiljada puta u više od stotinu različitih uloga. Posle sedam godina ponovo pred našom publikom. Kaže da joj se uvek rado vraća.

„Vaša zemlja i ovaj grad, Beograd, mnogo vole muziku. Ja sam godinama vezan za Beograd. Ovde sam nastupao pre mnogo godina, na samom početku moje karijere uz prvoklasnog soprana, Radmilu Bakočević. Često sam sarađivao i sa mnogim drugim umetnicima odavde. Zato ja osećam posebnu povezanost, pravu povezanost sa Srbijom i sa mnogim srpskim umetnicima“, rekao je ekskluzivno za RTS Plasido Domingo.

Publika jednako uzvraća ljubav. Na tribinama i parteru nekoliko hiljada gledalaca koncert je pratilo uz ovacije.

„Ni pozorišta i uopšte festivali nisu posustajali, naravno poštujući sve more koje možemo da poštujemo. I u ovoj godini smo uspeli da Belef, gradsku manifestaciju, zatvorimo na spektakularan način. U publici će biti mnogo kolega sa kojima je on pevao, to su koleginice njegove i vrlo rado su se odazvale da prisustvuju ovom koncertu“, rekao je Svetislav Goncić, direktor teatra „Vuk“.

Uz Dominga su pevale i soprani Marija Jelić i Italijanka Ana Piroci.

U pratnji simfonijskog orkestra RTS-a, pridružila im se i specijalna gošća – saksofonistkinja Kristina Vasić, koju je Domingo primetio na jednom takmičenju u Budimpešti i poželeo da upravo ona nastupa na večerašnjem koncertu.

„Večeras ću da sviram ‘Karavana’ i ‘Besame mućo’ „, rekla je uoči koncerta Kristina.

Koncertom je dirigovao Dijan Čobanov, a pevale su se arije iz Verdijevih, Pučinijevih i Maskanjijevih opera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari