Ovo su najiščekivanije nove serije u 2024: Od animiranih ostvarenja preko kriminalističkih drama, do prve nove sezone True Detective 1 Foto: HBO / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Nova godina, nove serije. 2024. je stigla i donosi široku lepezu novih naslova na malim ekranima i striming servisima.

Mnogo je poznatih zvezda u nadolazećim serijama, uključujući Hju Granta, Kejt Vinslet, Džodi Foster, Sofiju Vergaru, Džona Hama i Donalda Glavera.

Od animiranih serija preko kriminalističkih drama do prve nove sezone True Detectivea u gotovo pet godina, ovo su najiščekivaniji novi naslovi u 2024, piše Index. hr

The Brothers Sun

Mišel Jeo predvodi ovu akciionu dramu u kojoj tumači pametnu ženu koja je iza sebe ostavila opasni, kriminalni svet u Tajvanu kako bi izgradila novi život za svog sina u Los Anđelesu.

Sve se to menja kada se njen najstariji sin, okoreli kriminalac, vrati u Kaliforniju kako bi zaštitio svoju porodicu nakon što mu je otac, kriminalni šef, ubijen.

Seriju od osam epizoda kreirali su Bajron Vu i Bred Falčak, a u glavnim ulogama osim Jeo su Džastin Čhjn, Sem Song Li, Hidžidi Kuan i Džun Li . The Brothers Sun je počela da prikaziuje juče na Netflixu.

Grimsburg

Džon Ham izvršni je producent i glavni glumac ove animirane serije koja prati detektiva Marvina Flutea koji se vraća u grad Grimsburg, „gde svako ima tajnu,“ a kako bi svojoj bivšoj ženi, nestabilnom sinu i kolegama detektivima dokazao da je uspeo.

Osim Hama glume još Erin Hejz, Rejlčeč Dreč, Alan Tjudik, Kevin Majkl Ričardson i Greg Čun, počinje da se prikazuje 7. januara.

https://www.youtube.com/watch?v=gFFaA4heIYY

Ted
U ovom prequelu filma Ted iz 2012., kreator i glavni glumac Seth MacFarlane vraća se u 1993., dok živi kod kuće u Masačusetsu sa svojim najboljim prijateljem Džonom, Džoonovim roditeljima i rođakom.

Na veliko iznenađenje, Tedov trenutak slave je prošao, a on ne utiče najbolje na svoje prijatelje.

U glavnim ulogama su još Maks Burkholder, Alana Ubak, Skot Grajms i Džordžija Vigam, a na male ekrane stiže 11. januara.

True Detective: Night Country

Stiže i četvrti deo True Detectivea, ovaj put smešten u Enis na Aljasci.

Predvode ga Džodi Foster i Kali Reis kao Liz Danvers i Evandželin Navaro drama od šest epizoda prati potragu detektiva za osmoricom nestalih ljudi koji upravljaju arktičkom istraživačkom stanicom Tsalal.

Da bi to učinili, moraju “ da kopaju po ukletim istinama koje leže zakopane pod večnim ledom“. S prikazivanjem počinje 14. januara.

Death and Other Details

Misterija ubistva smeštena je na raskošnom mediteranskom prekookeanskom brodu, a u središtu je Imogene Scott (Vajolet Bin), koja postaje glavna osumnjičena – među svim ostalim razmaženim gostima i iscrpljenim članovima posade.

Mora da se udruži s čovekom kojeg mrzi, najvećim svetskim detektivom, kako bi dokazala svoju nevinost.

Osim Bin glume još Mendi Patinkin, Loren Paten, Rahul Kohli, Anđela Zou, Hugo Dijego Garsija, Pardis Saremi i Linda Emond, a Death and Other Details počinje s prikazivanjem 16. januara.

Griselda

Nadahnuta životom kreatorke kartela Griselde Blanco, dramatična limitirana serija fokusira se na Blanco (Sofija Vergara) u Miamiju 1970-ih i 80-ih, dok koristi svoj šarm za upravljanje poslom i obitelji, zaradivši nadimak The Godmother.

U seriji još glume Alberto Gvera, Kristijan Tapan, Martín Rodríguez i Julijana Ejden Martinez, a na Netflix stiže 25. januara.

Expats

Ograničena serija Lulu Wang, koja će imati premijeru s dve epizode pre nedeljnog prikazivanja, bazira se na hit romanu Dženis I.K. Li The Expatriates.

Radnja je smeštena u Hong Kong 2014., a Expats preseca živote triju Amerikanki, dok istražuje „šta se događa kada se granica između žrtve i krivice zamagli“.

U glavnim ulogama su Nikol Kidman, Saraja Blu, Đi- Jang Ju, Brajan Ti, Džek Hjuston Huston, a na male ekrane stiže 26. januara.

Masters of the Air

U izvršnoj produkciji tima iza Band of Brothersa, Stivena Spilberga i Toma Henksa, ova drama o Drugom svetskom ratu od devet epizoda bazira se na istoimenoj knjizi Donalda L. Milera i prati članove 100. bombaške grupe koji su pomogli da se uništi Hiltlerova nacistička Nemačku boreći su se u hladnim i opasnim uslovima na 7500 metara u vazduhu.

U glavnim ulogama su Ostin Batler, Kalum Tarner, Entoni Bojl, Nejt Man, Raf Lou, Bari Kogan, Džosaja Kros, Branden Kuk, Šuti Gatva, a serija na Apple TV+ stiže 26. januara.

Mr. & Mrs. Smith

Nova verzija filma s Bredom Pitom i Anđelinom Džoli iz 2005. prikazuje dvoje stranaca koji su dobili posao u špijunskoj agenciji i moraju da rade zajedno kao muž i žena.

Svake nedelje preuzimaju novu misiju i kreću u vezu koja nalikuje pravoj, ali onda počnu da imaju „prave“ emocije.

Serija stiže na male ekrane 2. februara, a u glavnim ulogama su Donald Glaver, Maja Erskin, Aleksander Skarsgård, Eiza Gonzalez, Sara Polson, Šeron Horgan i Ron Perlman.

Shōgun

Shōgun je već dugo u nastajanju, a ova ograničena serija, adaptacija romana Jamesa Clavella, smeštena je u Japan 1600. godine, u osvit građanskog rata tokom kojeg se gospodar Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada) bori za život nakon što se Regentsko veće okrenulo protiv njega.

Kad misteriozni brod stigne u obližnje ribarsko selo, dolazi kapetan broda noseći tajne koje bi mogle pomoći Toranagi.

Serija će premijeru imati 27. februara, a u njoj glume Tadanobu Asano, Hiroto Kanai, Takehiro Hira, Moeka Hoshi, Tokuma Nishioka, Shinnosuke Abe, Yuki Kura, Yuka Kouri i Fumi Nikaido.

The Regime

U svom povratku na HBO nakon Mare of Easttown, Kejt Vinslet tumači kancelarku u satiričnoj seriji punoj misterija, koja govori o „jednoj godini unutar zidina palate modernog evropskog režima“.

Većina detalja se drži u tajnosti, ali s obzirom na to da je scenarista i izvršni producent Willa Tracyja, koji je upravo završio rad na Successionu i The Menu, vrlo je verojatno da će ovo biti zanimljiv naslov.

Uz Vinslet glavne uloge tumače Matijas Šunarts, Gojom Galine, Andrea Rajzboro, Marta Plimpton i Hju Grant, a premijeru na HBO-u će imati 3. marta.

Fallout

Od kreatora Westworlda Džonatona Nolana i Lize Džoj, stiže Fallout koji se bazira na serijalu videoigara, a priča se odvija 200 godina nakon apokalipse gde građani Los Anđelesa žive u podzemnim skloništima kako bi izbegli razbojnike, mutante i radijaciju nakon nuklearnog uništenja.

Fallout na Amazon Prime stiže 12. aprila, a glavne uloge tumače Ela Purnel, Aron Moten, Volton Gogins, Mozes Arias, Kajl Meklahan, Sarita Čadhuri, Majkl Emerson, Leslie Ugams i Franses Tarner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari