Ovogodišnji BELEF od 23. juna do 9. jula pod sloganom „Želim magiju” 1Foto: Screenshot/Belef

Beogradski letnji festival BELEF biće održan od 23. juna do 9. jula pod sloganom „Želim magiju”, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je u Botaničkoj bašti „Jevremovac” istakao da će u skladu sa jubilejom, ovogodišnji 30. BELEF biti drugačiji, sa 34 predstave, od kojih su šest premijere, uz dve beogradske premijere.

Ovogodišnji slogan BELEF je „Želim magiju” po replici iz filma „Tramvaj zvani želja”.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl je istakao da je od prošle godine BELEF redefinisan u pretežno pozorišnu manifestaciju, revijalnog karaktera.

Za tri sedmice očekuju nas dešavanja na više punktova u Beogradu, primarno u Botaničkoj bašti. Počinjemo sa predstavom „Drama o kraju sveta” – Ateljea 212, potom sledi „Tramvaj zvani želja” Beogradskog dramskog pozorišta, „Priča o Milutinu” Zvezdara teatra i predstava „Sveta Prada” Bitef teatra, naveo je Karl.

Kako se navodi, muzički događaji obuhvatiće nastup francuske umetnice Barbare Pravi, koja je pre nekoliko godina bila učesnica Evrosonga, do izvođenja „Karmina Burane” u Narodnom pozorištu, Bilja Krstić i „Bistrik orkestar” obeležavaju 30 godina rada koncertom na Trgu republike, dok će Simfonijski orkestar RTS reprizirati koncert kojim je završen 50. Fest.

Kao poseban dragulj ovogodišnjeg Belefa biće nastup Marte Argerič na sceni Kolarca, koji je prethodno odložen na Bemusu zbog pandemije, saopštio je Beoinfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari