Pare se daju na ime i temu, scenario se piše posle

Strategija FCS ili mogu li filmovi sa nacionalnom tematikom promeniti sliku Srbije u svetu

Ostavite komentar


  1. Verujem da su ljudi iz branse sokirane da pitate bas Vojnova o nepravilnostima i sumnjama u rad FCS. Bolje prvo proverite ranije naslove iz medija o potencijalnim sagovornicima.

  2. Samo nova demokratska Srbija moze da promeni sliku o Srbiji. Gde su patriote filmadzije bili sve ove decenije oko Jasenovca, cutali su ko bubice zbog svojih komunistickih beneficija. Nije ni cudo dokle smo dosli, iz jednog autokratskog rezima u drugi. Takva nam je i umetnost.

    1. Наравно да држава треба да помаже филмске пројекте који осветљавају нашу историју и подижу националну свест.

  3. U L.A. Tajmsu je objavljena jos negativnija kritika filma o Jasenovcu, u njoj se cak negira da su u Jasenovcu ubijani Srbi, ako je Vajsberg zbog svoje negativne kritike filma o Jasenovcu proglasen za najbitnijeg i najkredibilnijeg filmskog kriticara , nema razloga da se ovaj iz L.A. Tajmsa ne proglasi za jos bitnijeg i jos kredibilnijeg . Zasto njegov tekst vec nije preveden i objavljen?

  4. Optužbe da je „Dara“ propaganda su zlurade. 1.naš kandidat za Oskar „Balkan express“ je bio aluzija na sudbinu Lea Dunhal najpoznatije jevrejske dečije glumice iz tadašnje Hrvatske koja je nakon logoraških muka u 16 toj umrla u tzv. Vagonu smrti (čitaj na zadovoljna. hr). Jasenovac ne može da bude aluzija to je stradanje Srba „sveta i veka“ i ne može da se prećuti. Kad Rejf Fajns nije dobio Oskar za Šindler’s list rekao je :“mislili su em nov u kraju, em glumi nacistu“ dakle neuspeh ovog filma može da bude samo maliciozne prirode.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.