Pesnička povelja Milovanu Vitezoviću  1Foto: Promo

Manifestacija „Pesničke vatre zlatiborske“, koja se priređuje šestu godnu, održaće se u nedelju, 22. septembra od 18,30 časova u novootvorenom Kulturnom centru na Zlatiboru.

Poetsko-muzički program odvijaće se pod sloganom „Dok živiš, budi živ“ i posvećen je Johanu Volfgangu Geteu, povodom 270 godina od njegovog  rođenja, i Vuku Stefanoviću Karadžiću.

Ovogodišnji dobitnik Povelje „Pesničkih vatri zlatiborskih“ je pisac Milovan Vitezović, a gosti će biti učesnici aktuelnog 56. Međunarodnih susreta pisaca–Aždar Čabijev i Farid Huseini iz Azerbejdžana,  Milan Rihter iz Slovačke, Katica Ćulavkova iz Severne Makedonije, Goran Vračar iz Republike Srpske, a njihovi domaćini biće pesnici Mirjana Ranković Luković i Miljurko Vukadinović.

U programu će nastupiti glumci Vjera Mujović i Feđa Stojanović iz Beograda, Slobodan Ljubičić iz Užica, kompozitor i pijanista Rade Radivojević i solista Opere Narodnog pozorišta iz Beograda Aleksandar Stamatović. Publika će imati priliku da pozdravi i članove hora Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine sa dirigentom Markom Kutlešićem.

Na kraju te manifestacije, koju organizuju Opština Čajetina i Turistička,   organizacija Zlatibor,kod spomenika na Šumatnom brdu, u 20,45 časova, biće zapaljena i velika vatra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari