Pet godina od zatvaranja Pozorišnog kluba „Zeleno zvono“ u Zrenjaninu (VIDEO) 1Foto: Pozorišni klub Zeleno zvono

Pet godina je prošlo od kako je zatvoren Pozorišni klub „Zeleno zvodno“ u Zrenjaninu, svojevrsni kulturni centar koji nije dočekao obeležavanje 25. godina rada, podsećaju danas iz Pokreta Novi optimizam.

„Zeleno zvono“, delovalo je od 1991. do 2016. godine, a u njemu širom regiona poznatom mestu je za 25 godina organizovano više hiljada koncerata, tribina, izložbi, radionica i drugih kulturnih i obrazovnih događaja, a nabrajanje ljudi iz Zrenjanina, Vojvodine, Srbije, regiona, a i šire, koji su nastupali, govorili, izlagali u „Zelenom zvonu“, zahtevali bi mnogo više prostora od ove kratke poruke.

„“Zeleno zvono“ nije „dočekalo“ obeležavanje 25 godina rada, već je, pod pritiscima vlasti i finansijskim pritiscima, zatvoreno 24. aprila 2016. Zatvaranje je obeleženo serijom događaja „Poslednji dani“, što je sačuvano u filmu „25 godina „Zelenog zvona“ – poslednji dani“. U svojih 25 godina rada, “Zeleno zvono” ostalo je u mnogim sećanjima, kako Zrenjaninaca, tako i posetilaca iz cele Srbije i regiona“, dodaju iz Novog Optimizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari