Peta međunarodna izložba „O ARHITEKTURI 2017 ” u Galeriji SANU 1

Peta međunarodna izložba „O ARHITEKTURI 2017 ” (ON ARCHITECTURE 2017) biće otvorena u sredu, 6. decembra, u 18:30 časova u Galeriji nauke i tehnike SANU, Đure Jakšića 2.

Tema ovogodišnje izložbe fokusirana je na nekoliko tematskih celina kao što su kompleksnost arhitekture, obnova gradova obnovom arhitekture, suočavanje sa budućnošću, digitalno doba – inovacije u arhitekturi, umetnosti, nauci i tehnologiji, koje će biti praćene putem crteža, projekata, fotografije i dizajn produkta. Izložbu će otvoriti akademik Branislav Mitrović, a uz njega prisutnima će se obratiti prof. Ružica Bogdanović (Asocijacija za razvoj održive urbane zajednice – STRAND), prof. Dijana Marić Milašinović, članovi žirija prof. Anastasios Tellios i Nora Lefa, i predstavnik Holandske ambasade.

Peta međunarodna izložba radova je takmičarska, pa će nakon otvranja predstavnik međunarodnog žirija saopštiti rezultate izbora dodeljujući nagrade za dizajn mikro i makro u organizaciji Asocijacije za razvoj održive urbane zajednice – STRAND.

Izložba radova je jedna od aktivnosti serije događaja O ARHITEKTURI 2017, koje obuhvataju predavanja, radionice, konferencije i izložbe, sa istoimenom temom, o kojima se može više saznati na http://strand.rs/2017/architecture/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari