Petoro đaka izabrano da nastupi sa Zrenjaninskom filharmonijom 1Foto: zrenjaninska filharmonija

Zrenjaninska filharmonija odabrala je petoro đaka Muzičke škole „Josif Marinković“ da nastupe na koncertu koji će biti održan početkom narednog meseca u Zrenjaninu.

Na audiciji za izbor solista koji će nastupiti sa Zrenjaninskom filharmonijom izabrani su Vladimir Aleksić, Danica Momirov, Darija Čanji, Vaskrsija Kovačević i Vuk Simić.

Saradnja predviđa da učenici koji su laureati takmičenja nastupe kao solisti.

„Cilj saradnje je da se mladim, talentovanim učenicima pruži prilika da steknu preko potrebno iskustvo sviranja u velikim orkestarskim sastavima kao deo istog i kao solisti“, poručuju iz Zrenjaninska filharmonije.

Audicija je organizovana drugi put po redu, u okviru protokola o saradnji između Zrenjaninske filharmonije i Muzičke škole ,,Josif Marinković” koji je potpisan maja prošle godine.

Koncert je planiran početkom juna i na njemu će Zrenjaninska filharmonija premijerno izvesti Petu Betovenovu simfoniju, poznatu kao ,,Simfonija sudbine”.

Kako su naveli iz Zrenjaninske filharmonije, orkestrom će dirigovati maestro Aleksandar Kojić. Koncert će biti održan 10. juna u Kulturnom centru Zrenjanina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari