Petrovac na Mlavi: "Gulini dani" od 25. do 31. marta 1Foto: M.V/ Plakat smotre „Gulini dani“

U Petrovcu na Mlavi 25. marta počinje jubilarni, deseti pozorišni festival „Gulini dani“, koji se održava u organizaciji Kulturno-prosvetnog centra i pozorišta „Bata Bulić“, pod pokroviteljstvom opštine.

Prvi će nastupiti domaćini, premijerom predstave „Sumnjivo lice“ Branislava Nušića, u režiji Miloša Jagodića.

Naredne večeri na programu je “Drafteatr” iz Tuzle, BiH, koji će izvesti predstavu “Evropejci”, po tekstu Miroljuba Nedovića, u režiji Dragana Stajića. Treće večeri publika će videti predstavu pozorišta “Janko Veselinović” iz Bogatića – “Policajci”, u režiji Ivana Tomaševića.

Amatersko pozorište Kovin nastupa četvrte večeri, predstavom “Hamlet u selu Mrduša Donja” Ive Brešana, u režiji Jovana Grujića. Pete večeri nastupiće glumci Gradskog pozorišta iz Jagodine koji će izvesti komad “Pidžama za šestoro”, po tekstu Marka Kamoletija, u režiji Velimira Mitrovića.

Pretposlednja na programu je predstava Centra za kulturu Berane “Ne mogu da platim i neću da platim” Žorža Fejdoa, u režiji Gorana Bjelanovića.

Završne večeri nastupaju glumci Narodnog pozorišta iz Beograda predstavom “Frenki i Džoni” Terensa Mek Nelija, u režiji Tee Pukarić. Pozorišna smotra u Petrovcu organizuje se u znak sećanja na Dragoljuba Milosavljevića „Gulu“ (1923-2005), poznatog pozorišnog i filmskog glumca, člana  novosadskog Srpskog narodnog pozorišta i beogradskog JDP-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari