Pobednik festivala u Karlovim Varima na smederevskom Dunav film festu 1Foto: Dunav film fest (arhiva)

Film „Otac“ koji su u bugarsko-grčkoj koprodukciji režirali Kristina Grozeva i Petar Valčanov, dobitnik Kristalnog globusa 54. Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima, biće prikazan u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Dunav film festa u Smederevu.

Pored dobitnika Grand prija festivala u Češkoj republici, pred srpsku publiku već u avgustu u Smederevu stiže i film „Neka bude svetlost“ (Slovačka/Češka 2019), reditelja Marka Škopa, koji je Milanu Ondriku doneo nagradu za najboljeg glumca, prenosi Podunavlje.info.

Drugo izdanje Dunav Film festa biće održano od 20. do 25. avgusta u Smederevu, a publika će festivalske programe, osim u Smederevskoj tvrđavi, moći da prati i na centralnog gradskom trgu, šlepu na Dunavu i Centru za kulturu  Smederevo.

Prošlogodišnji pobednik Dunav film festa bio je rumunski film „Limunada“ rediteljke Ione Urikaru, a program ovogodišnjeg filmskog festivala, jedinstvenog na ovim prostorima, biće objavljen na konferenciji za novinare u Smederevu, najavili su danas organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari